Επιτελους, ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια που νομιζουν οτι κυβερνουν, πρεπει να λογοδοτησουν για ο,τι εχουν κανει μεχρι τωρα, γιατι απτη μια ο νομος θαχει χασει τελειως το νοημα του, και απτην άλλη θα συνεχισουμε να ζουμε μεσα στο φοβο και την ανασφαλεια.!! Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Το σκλαβοπάζαρο στην Ελλάδα του 2021 όπως ονειρεύεται η κυβέρνηση της Νέας Δουλοκρατίας και οι ολιγάρχες που τη στηρίζουν.






Ευθύμης Κοντογεώργος. Επικεφαλής Αγωνιστικής Συνεργασίας.


Μέλος της εκτελεστικής ΟΜΕ – ΟΤΕ.

Θεσμοθετούν, λοιπόν, την 10ωρη εργασία, χωρίς αργίες και με απλήρωτες υπερωρίες. Θεσμοθετούν την 7ήμερη εργασία χωρίς σταθερό ωράριο, με ατομικές συμβάσεις. Δίνουν με νόμο δικαίωμα στον εργοδότη να ασκεί κάθε μορφή παρενόχλησης στον εργαζόμενο και να κάνει ανεξέλεγκτες ή/και εκδικητικές απολύσεις. Καταργούν τις συνελεύσεις των εργαζομένων, περιορίζουν δραστικά το δικαίωμα στην απεργία και στη συλλογική εκπροσώπηση. Αδρανοποιούν ουσιαστικά την επιθεώρηση εργασίας και μειώνουν κάθε μορφής έλεγχο στους εργοδότες με αρκετές άλλες δραματικές διατάξεις.

Είναι η έσχατη ώρα που οι εργαζόμενοι πρέπει να αποκτήσουμε επιτέλους συνείδηση ότι διακυβεύεται η ίδια μας η επιβίωση. Διακυβεύεται ο προσωπικός και ο οικογενειακός προγραμματισμός, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία και το εισόδημά μας. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είναι δεδομένο αν η κυβέρνηση της Νέας Δουλοκρατίας ψηφίσει αυτό το άθλιο νομοθετικό τερατούργημα που θα μας μεταφέρει πολλούς αιώνες πίσω, σε σκοτεινές εποχές απόλυτης ασυδοσίας των ολιγαρχών.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι βάλαμε – κακώς αλλά καλοπροαίρετα – πλάτη στα μνημόνια χάνοντας εισόδημα και δικαιώματα, με αντιστάθμισμα κούφιες υποσχέσεις για ανάκαμψη. Αντ’ αυτού, σε μόλις 11 χρόνια, το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε ως ποσοστό του ΑΕΠ από το «μη βιώσιμο» 120% στο….«βιώσιμο» 210%! Και τώρα έχουν το θράσος να μας ζητάνε να μπούμε οικειοθελώς στην κρεατομηχανή και μάλιστα δίχως κανένα όραμα ανάκαμψης.

Το όνειρο του καταναλωτισμού και της αφθονίας που υφαίνουν καθημερινά τα ΜΜΕ έχει πια ξεφτίσει. Τη θέση του λαμβάνει με στυγνό τρόπο και περισσό θράσος η συστηματική προπαγάνδα της πλουτοκρατίας για την ισχύ των αγορών και την ανάγκη εντατικοποίησης της εργασίας όσων βρίσκονται σε κατώτερα κλιμάκια της καπιταλιστικής ιεραρχίας. Με αυτόν τον τρόπο, θα συνεχίσουν όσοι βρίσκονται στα ανώτερα κλιμάκια να μην εργάζονται αλλά ταυτόχρονα να πλουτίζουν περισσότερο. Η επιλογή μας είναι μία και συνοψίζεται στο εξής συμπέρασμα: ή θα αντιδράσουμε μαζικά ή θα μας στοιβάξουν με το γουδί στην κρεατομηχανή του νεοφιλελευθερισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!