Επιτελους, ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια που νομιζουν οτι κυβερνουν, πρεπει να λογοδοτησουν για ο,τι εχουν κανει μεχρι τωρα, γιατι απτη μια ο νομος θαχει χασει τελειως το νοημα του, και απτην άλλη θα συνεχισουμε να ζουμε μεσα στο φοβο και την ανασφαλεια.!! Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

🔴 Απόσπασμα από την εκπομπή "Στο μικρόφωνο με τον Δημήτρη Καζακη της 2ας Ιουνίου 2020









Χθες είχαμε τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις από εδώ και πολλά χρόνια που είδαμε στην Ιταλία,Ρώμη και Μιλάνο . Κυριάρχησε το αίτημα εδώ και τώρα να φύγει η Ιταλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν είδαμε τίποτα από όλα αυτά στα μέσα μαζικής εξημέρωσης τα δικά μας, δεν είδαμε να ενώνεται ο κόσμος της αριστεράς με τον κόσμο της δεξιάς κάτω από το κοινό αίτημα: το να φύγουμε εδώ και τώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν το κυρίαρχο αίτημα των μεγάλων αυτών διαδηλώσεων , δεν υπήρχαν μόνο στην αριστερή Ρώμη αλλά και στη συντηρητική πλούσια πόλη του βορρά το Μιλάνο, που βεβαίως πλήγηκε ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό.

️ Μπαίνουμε λοιπόν σε μία περίοδο παγκόσμιου εμφυλίου πολέμου που θα δούμε σε πολλές χώρες να εξελίσσεται, με πολλούς τρόπους να εξελίσσεται,γιατί πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Σε μία περίοδο παγκόσμιου εμφυλίου πολέμου με διάφορες μορφές και δεν θα είναι καθόλου με τα χαρακτηριστικά των εμφυλίων που είδαμε στην περίοδο της δεκαετίας του '90 θα έχει και τέτοια χαρακτηριστικά αλλά δεν θα είναι τα κυρίαρχα, οι εμφύλιοι εκείνοι ήταν περισσότερο εμφύλιοι διάλυσης κρατών ή κατάρρευσης συγκροτημένων κρατών είτε στην Αφρική είτε στην Ασία είτε στη Λατινική Αμερική.

🔴 Τώρα θα έχουμε εμφύλιους όπου πλέον μία μεγάλη τάξη ή κοινωνικά στρώματα αυτά που τα ονομάζουν precarious ή αλλιώς πρεκαριάτο ---προέρχεται από το precariat που είναι από το precarity που σημαίνει η κατάσταση να ζεις σε μία συνεχή αβεβαιότητα χωρίς καμία εξασφάλιση και παίρνει το πρώτο συνθετικό και από το προλεταριάτο παίρνει το δεύτερο και φτιάχνουν την λέξη precariat.
Το πρεκαριάτο είναι αυτό το κομμάτι της εργατικής τάξης η οποία συνετρίβη, έχασε τα δικαιώματα της, έχασε τη δυνατότητα να εξασφαλίζει τα προς το ζην και αυτό συμβαίνει ακόμα και στις πολύ ανεπτυγμένες χώρες και είναι αυτή η τάξη η αιχμή του δόρατος.
Το φοβούνταν οι ελίτ τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα μετά το 2008 2009 μέχρι σήμερα με όλα αυτά που έχουν συμβεί.
Αυτή η τάξη βγαίνει μπροστά, αυτό φαίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

️ Για όσους νομίζουν ότι είναι οι μαύρες κοινότητες που εξεγείρονται, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος, ιδιαίτερα όταν στην Ουάσιγκτον ή στην Minnesota βλέπεις στις διαδηλώσεις κυρίως νέες ηλικίες και μικτές διαδηλώσεις , μαύροι λευκοί και λατίνοι, μιλάμε πλέον για μία τάξη που κινητοποιείται μία τάξη που το κομμάτι της αυτό βγαίνει μπροστά.
Το πώς θα κλιμακωθεί θα δείξει . Παρομοιάζω αυτήν την περίοδο εμφυλίου πολέμου με την ανάλογη περίοδο του εμφυλίου πολέμου που ζήσαμε στην περίοδο του 18ου αιώνα.
Ήταν η πολιτική περίοδος όπου οι λαοί, με επικεφαλής την αστική τάξη ή χωρίς αυτήν, διεκδικούσαν δικαιώματα. Δηλαδή μπαίνανε στο παιχνίδι και λέγανε το κράτος ή η πολιτική δεν μπορεί να αφορά μόνο τις καλές τάξεις της κοινωνίας, πρέπει να αφορά και εμάς όλους τους υπόλοιπους, το είδαμε στους εμφυλίους της Αγγλίας και αργότερα.

🔴 Τις μέρες αυτές κλιμακώνονται και οι κινητοποιήσεις στην Ιταλία. Εγώ πιστεύω ότι κλιμακώνεται και η κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κρίση συγκρότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δούμε μεγάλες κινητοποιήσεις .
Φαίνεται ότι προετοιμάζεται ανάλογη έκρηξη και στην Αγγλία και στη Γερμανία . Οι πρώτες μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στον lockdown αντιμετωπίστηκαν με πολύ άγριο τρόπο από την αστυνομία και τις δυνάμεις καταστολής.
Βέβαια όταν πρωτοεκδηλώθηκαν οι κινητοποιήσεις ενάντια στον lockdown και στην Αμερική και στην Αγγλία και στη Γερμανία χαρακτηρίστηκαν ακροδεξιές και λοιπά και περιθωριοποιηθηκαν μέχρι που τώρα μπαίνει ολόκληρη τάξη μπροστά, για αυτό και προσπαθούν να την απομονώσουν από τον μέσο αμερικανό συντηρητικό που κοιτάει τη δουλίτσα του και την ιδιοκτησία του, τη μικρή επιχείρηση του ή οτιδήποτε . Για αυτό έχουν αφήσει και τις συμμορίες να δρουν ανεξέλεγκτα και έχουν βάλει ΑΝΤΙFA κλπ. Στο βαθμό που οργανώνονται αυτοί και συμπαρασύρουν και τα τοπικά συνδικάτα γιατί αρχίζουν πλέον και μπαίνουν οι τοπικές των συνδικάτων μέσα στον αγώνα αυτό, πλέον θα απομονωθούν αυτά τα στοιχεία, και έτσι φεύγουμε.

️ Μία εξέλιξη τελείως διαφορετική.Να θυμίσω μόνο την ανάλογη περίπτωση της ισπανικής γρίπης το 1918 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Είχαμε την πιο ηρωική περίοδο του εργατικού κινήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλούς νεκρούς, τεράστιες απεργίες, κινητοποιήσεις απίστευτες, όπου πραγματικά κινδύνευσε ο αμερικάνικος καπιταλισμός και μία φοβερή εκτίναξη της συμμετοχής των συνδικάτων που βεβαίως εκείνη την εποχή δεν ήταν όπως σήμερα ,μέρος του καθεστώτος, αλλά μάχιμες οργανώσεις είτε με το iww που ήταν η επαναστατική πλευρά των συνδικάτων είτε της afl ,της συντηρητικής δηλαδή πτέρυγας .
Αλλά είχαμε μία τέτοια έξαρση και στην Ευρώπη, είχαμε τη μετατροπή της καραντίνας, των σημαιών της καραντίνας σε κόκκινες σημαίες, με το αίτημα του σοσιαλισμού και στη Γερμανία είχαμε επανάσταση.

🔴 Ολοκληρη η εκπομπή ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=sSOKoiv_q2U

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!