Η ψηφοφορία Brexit θα καταστήσει την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο πιο ασφαλής, δεδομένου ότι θα σταματήσει η «επικίνδυνη» ενσωμάτωση των στρατών των κρατών μελών της ΕΕ» αναφέρουν σε επιστολή δύο ανώτεροι Γάλλοι Ναύαρχοι στις 12 Ιουνίου 2016.
Στο γράμμα στο ναύαρχο Telegraph, στον Αντιπρόεδρος Michel Debray και στον Υποναύαρχο Claude Gaucherand λένε ότι η Βρετανία δεν θα «μειωθεί» από μια ψηφοφορία για να αποχωρήσει από την ΕΕ, αλλά θα αποτρέψει την «αναπόφευκτη και επικίνδυνη» ανάπτυξη μιας μάχης στην ΕΕ.
Προσθέτουν ότι οι γείτονές του Ηνωμένου Βασιλείου θα θέλουν να «συνεργαστούν με στενούς και φιλικούς όρους» ακόμη και αν η Βρετανία είναι έξω από το μπλοκ γιατί είναι μια τέτοια ισχυρή στρατιωτική και οικονομική δύναμη.
Οι άνδρες, οι οποίοι και οι δύο υποστηρίζουν μια ψηφοφορία για να φύγει, η Βρετανία προειδοποιούν επίσης ότι «κινδυνολογία» για στρατιωτική ανδρεία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από μια πιθανή Brexit «δεν έχει κανένα νόημα», επειδή η Βρετανία θα «παραμείνει μια σημαντική δύναμη».
Επισημαίνουν «Είδαν λογικά και ψύχραιμα από το Παρίσι, την κινδυνολογία που έχουμε δει στον βρετανικό λαό που υπόκεινται χωρίς κανένα νόημα. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει μια σημαντική δύναμη μετά από Brexit, μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη, όπου θα παρέχει ασφάλεια και οικονομική δύναμη στους γείτονές της που θα θέλουν να συνεργαστούν με στενές φιλικές σχέσεις.
Πιστεύουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως η Γαλλία, έχει να διαδραματίσει στον κόσμο ένα σημαντικό ρόλο. Δεν θα μειωθεί από την έξοδο από την ΕΕ, αλλά θα ενεργήσει αντίθετα ως φάρος για όσους σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι βλέπουν το έθνος-κράτος ως τη γωνία λίθο της δημοκρατίας και της ευημερίας.
Η ψήφος «Αφήστε» θα βάλει φρένο σε όσους πιέζουν για την ένταξη των ενόπλων δυνάμεων των κρατών-μελών της ΕΕ, και την ειδάλλως αναπόφευκτη και επικίνδυνη ανάπτυξη μιας «κοινής άμυνας », όπως προβλέπουν οι Συνθήκες.»
Αναφέρουν επίσης ότι ο Charles de Gaulle και Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ άποψη της Βρετανίας θα είναι «δικαίωση» εάν οι ψηφοφόροι δεν επιλέξουν την ένωση στις 23 Ιουνίου 2016.
Η κερδοσκοπία που σχεδιάζεται για μια πανευρωπαϊκή δύναμη, με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναγκαστεί να συμβάλει, κρατούνται πίσω μέχρι μετά το δημοψήφισμα.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι «δεν είναι αλήθεια» ότι η Βρετανία θα πρέπει να συνεισφέρει στρατεύματα και πόρους σε μια τέτοια δύναμη, αν οι ψήφοι του Ηνωμένου Βασιλείου παραμείνουν στην Ένωση, αλλά την περασμένη εβδομάδα Penny MORDAUNT, η Υπουργός Αμύνης, προειδοποίησε ότι είναι μία σοβαρή προοπτική.
Τα λεπτομερή σχέδια για να κινηθεί προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού κρατούνται μυστικά από τους Βρετανούς ψηφοφόρους μέχρι την ημέρα της 23 Ιουνίου 2016 μέχρι το δημοψήφισμα Brexit δημοψήφισμα.
Τα σχέδια περιλαμβάνουν τη θέσπιση νέων ευρωπαϊκών στρατιωτικών και λειτουργικές δομές, συμπεριλαμβανομένης μιας έδρας.
Το πρώτο βήμα προς ένα τέτοιο σχέδιο λέγεται να υποστηρίζεται από τη Γερμανία και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.
Το έγγραφο, που καταρτίστηκε από τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Federica Mogherini, θα συζητηθούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής στις 28 Ιουνίου 2016.
Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο εκτροχιασμός την καμπάνια «Μείνε» και τα σχέδια αυτής της πολιτικής δεν θα αποσταλούν στις εθνικές κυβερνήσεις μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος και θα σταλούν μετά.
Μέχρι τότε, μόνο μια μικρή ομάδα υπαλλήλων μπορεί να διαβάσει την πρόταση, αλλά θα πρέπει να το πράξουν κρυφά.
Αποσπάσματα από τις σημειώσεις λαμβάνονται από διπλωμάτες είναι «Η ΕΕ μπορεί να εντείνει τη συμβολή της στην ασφάλεια και την άμυνα της Ευρώπης. Η εξωτερική μας δράση πρέπει να γίνει πιο συντονισμένη σε όλους τους τομείς της πολιτικής, των θεσμών και των κρατών μελών. Μεγαλύτερη ενότητα του σκοπού είναι απαραίτητη σε όλους τους τομείς πολιτικής που συνθέτουν την εξωτερική μας δράση.»
Ωστόσο, η Βρετανική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον επιμένει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι ποτέ μέρος ενός στρατού της ΕΕ. Διατηρούμε το δικαίωμα του βέτο για όλα τα θέματα της άμυνας στην ΕΕ και εμείς θα αντιταχθούμε στο μέτρο που θα μπορούσε να υπονομεύσει τις στρατιωτικές δυνάμεις των κρατών μελών.»
http://desmevsi.gr/%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%b1%cf%8d%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%ce%b9-%cf%85%cf%80%ce%ad%cf%81-brexit/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!