Επιτελους, ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια που νομιζουν οτι κυβερνουν, πρεπει να λογοδοτησουν για ο,τι εχουν κανει μεχρι τωρα, γιατι απτη μια ο νομος θαχει χασει τελειως το νοημα του, και απτην άλλη θα συνεχισουμε να ζουμε μεσα στο φοβο και την ανασφαλεια.!! Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Σταθμός στην ιστορία του ελληνικού χρέους είναι το 1964

της Καλής Σφέτσου

Το ελληνικό κράτος δανειζόταν ανέκαθεν, για να αποπληρώνει παλαιότερα επαχθέστερα δάνεια. Σταθμός στην ιστορία του ελληνικού χρέους είναι το 1964.

Η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου με υπουργό οικονομικών τον Μητσοτάκη προχωρά σε αποικιοκρατική ρύθμιση των προπολεμικών χρεών.

Γράφει ο Δημήτρης Καζάκης : "Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα αναγνώριζε και όφειλε να αποπληρώσει προπολεμικά δάνεια από το 1881 σε τουλάχιστον διπλάσια από την τρέχουσα αξία τους. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι είχαν μεσολαβήσει 2 επίσημες πτωχεύσεις της χώρας (το 1893 και το 1932) και 2 παγκόσμιοι πόλεμοι που την είχαν κυριολεκτικά ισοπεδώσει. Το ύψος αυτών των υποχρεώσεων αντιστοιχεί σε σημερινές τιμές γύρω στα 100 δις ευρώ. Δηλαδή σχεδόν το 1/3 του σημερινού δημόσιου χρέους. Αυτές αποτέλεσαν την βάση της δυναμικής του σημερινού χρέους που είναι πλέον αδύνατο να αποπληρωθεί. "

Σύσσωμη η αριστερά τότε καθώς και οι καθηγητές Άγγελος Αγγελόπουλος, Ξενοφών Ζολώτας, Δημήτριος Καλιτσουνάκης υποστήριζαν πως η Ελλάδα δεν έπρεπε να πληρώσει τα χρέη αυτά με το σκεπτικό πως υπήρχαν πολεμικά χρέη (κατοχικό δάνειο) και αποζημιώσεις προς την χώρα.


Η λήξη αποπληρωμής των χρεών αυτών ήταν το 2009.!!!!


http://teleytaiaexodos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!