Επιτελους, ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια που νομιζουν οτι κυβερνουν, πρεπει να λογοδοτησουν για ο,τι εχουν κανει μεχρι τωρα, γιατι απτη μια ο νομος θαχει χασει τελειως το νοημα του, και απτην άλλη θα συνεχισουμε να ζουμε μεσα στο φοβο και την ανασφαλεια.!! Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ο Μπόμπολας και η KGB


Σύμφωνα με την Κυριακάτικη εφημερίδα Το Χωνί αναφέρει ...
Η μεγάλη δουλειά με τους Σοβιετικούς


Με την έκδοση της Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας αρχίζει η ιστορία του σημερινού μεγαλο-μεγιστάνα του Τύπου, Γιώργου Μπόμπολα

Είναι 12 Ιουνίου 1978. Το αεροσκάφος της AEROFLOT προσγειώνεται στη Μόσχα. Αποβιβάζονται ο Γιώργος Μπόμπολας με το δικηγόρο του και ολιγομελή ομάδα συνεργατών. Στην αίθουσα υποδοχής τους περιμένει αντιπροσωπεία υψηλών αξιωματούχων, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του VAAP Βασίλι Ρομάνοβιτς Σίτνικωφ. Λίγο καιρό πριν, ο Μπόμπολας είχε αποδεχθεί την πρόταση του Γιάννη Γιαννίκου (μετέπειτα συνεταίρου του) να συμμετάσχει στην έκδοση της Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας....



Ο Γιάννης Γιαννίκος, πρώην αντάρτης που φυλακίστηκε για χρόνια, είχε καταφέρει να γίνει ένας από τους σημαντικότερους εκδότες σοβιετικής φιλολογίας στην Ελλάδα. Την τετραετία 1974-1978 είχε επισκεφθεί πολλές φορές τη Μόσχα προκειμένου να αναπτύξει δεσμούς με τους Σοβιετικούς. Φυσικά, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του βρισκόταν η συνεργασία με το Πανενωσιακό Πρακτορείο Συγγραφικών Δικαιωμάτων (VAAP) της ΕΣΣΔ, την αρμόδια υπηρεσία για τη διανομή των σοβιετικών εκδόσεων στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων εμπορικών και εκδοτικών πρωτοβουλιών που συζητούσαν, ο Γιαννίκος ενδιαφερόταν και τελικά πέτυχε να υπογράψει με τους Σοβιετικούς μια μεγάλη συμφωνία για την έκδοση της 34τομης Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας, που εθεωρείτο «το καμάρι της εκδοτικής βιομηχανίας».

Οι Ρώσοι υπόσχονταν βοήθεια αλλά όχι απευθείας χρηματοδότηση του έργου. Αρα ο Γιαννίκος έπρεπε να βρει Ελληνα επενδυτή και να τον φέρει σε επαφή με τους Ρώσους για να διευρυνθεί ο κύκλος των συνεργασιών (όπως υπόσχονταν αόριστα οι Ρώσοι). Αφού ναυάγησαν οι συζητήσεις με άλλον μεγαλοεκδότη της εποχής, ο Γιαννίκος στράφηκε στον Μπόμπολα.

Οι συνεργάτες του Μπόµπολα… αποδείχθηκαν αργότερα πράκτορες της KGB
∆ιπλές ιδιότητες είχαν οι επικεφαλής του ρωσικού εκδοτικού οργανισµού, σύµφωνα µε µαρτυρίες πρακτόρων της KGB που αυτοµόλησαν, µετά από χρόνια, στις ΗΠΑ

Ο Γιώργος Μπόµπολας συνάντησε, συνοµίλησε και συνεργάστηκε µε τους Σοβιετικούς υπεύθυνους του εκδοτικού οργανισµού VAAP. Μαζί έκλεισαν το mega επιχειρηµατικό deal της εποχής: την έκδοση στην Ελλάδα της Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας.

Οµως, την ώρα που ο ιδιοφυής Ελληνας επιχειρηµατίας έσφιγγε το χέρι των ανώτατων στελεχών του VAAP δεν γνώριζε -όπως κατέθεσε στο δικαστήριο- την κρυφή ιδιότητα των συνοµιλητών του. Σοβιετικός πράκτορας της KGB -χρόνια αργότερα- σε ένορκη κατάθεσή του υπέδειξε τους Πάνκιν και Σίτνικωφ ως συναδέλφους του.

Περισσότερα μπορείτε  να δείτε στην έκδοση της εφημερίδας Το Χωνί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!