ανυπακοη, τοσο απλο...

ανυπακοη, τοσο απλο...

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Παρανοϊκοί κυβερνήτες, πλαισιωμένoι από ανόητους (ιδιώτες) μηχανικούς και αδαείς ναύτες, γλεντoκoπούν μαζί με τoυς επιβάτες, που είναι βυθισμένοι στην άγνοια


  Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχει τρεις διαστάσεις: μία οικονομική, μία πολιτική και μία θεσμική. Η οικονομική αφορά στη συσσωμάτωση αγορών (μικροοικονομική ολοκλήρωση) και οικονομιών (μακροοικονομική ολοκλήρωση) των κρατών μελών της ΕΕ. Η πολιτική διάσταση είναι η διαμόρφωση ενός νέου δημόσιου χώρου άσκησης εξουσίας, ενώ η θεσμική αφορά στην ανάδυση ενός καινοφανούς για το διεθνές δίκαιο διεθνούς θεσμικού μορφώματος με μεικτά ομοσπονδιακά αλλά και συνομοσπονδιακά χαρακτηριστικά.                                       

Ο κατεξοχήν δημιουργός της Ευρωπαϊκής Συνθήκης ΒΑΛΕΡΙ ΖΙΣΚΑΡ ΝΤ΄ΕΣΤΕΝ αναφέρει:  ''...Στη συνθήκη της Λισαβόνας, (η οποία συντάχθηκε  αποκλειστικά με βάση το Ευρωσύνταγμα), τα εργαλεία είναι ακριβώς τα ίδια. Μόνο η σειρά τους άλλαξε στην εργαλειοθήκη.''  εφημερίδα Le Monde, 27-10-2007.  Η ουσία είναι ότι η Ε.Ε. δεν ιδρύθηκε από τους λαούς, αλλά από τις ηγεσίες και τους Βασιλείς των κρατών. (γι’ αυτό και τα δημοψηφίσματα δεν είναι ευπρόσδεκτα).                    

Σήμερα, η Ελλάδα είναι μια χώρα που ευδοκιμούν η ελιά και η.. ΒΛΑΚΕΙΑ.!   Αφού μας έδωσαν τον ''πολιτισμό'' και την τεχνολογία τους, αφού μας επέβαλλαν την καταστροφή της πρωτογενούς παράγωγης μας (με τις ποσοστώσεις και τις επιδοτήσεις), αφού μας έκαναν ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ, με τα φιγουρίνια και τον καταναλωτισμό, μας πρόσφεραν και ένα μνημόνιο. Κι επειδή οι νεοΈλληνες μαραίνονται από έλλειψη Ευρωπαϊκού αέρα, αποδέχτηκαν το μνημόνιο, διότι ήταν αργά να μην το αποδεχτούμε.!!     

Υπήρχε και ένα  ΟΧΙ στη μέση.  Αυτό χαλάει τα σχέδια σε κάθε φθονερό που θα τολμούσε να λερώσει τη μνήμη και την τόλμη του λαού που το ξεστόμισε.!   


Δυστυχώς όμως, σε λίγες ώρες, μας ξεκαθάρισαν ότι το ΟΧΙ, δεν ήταν απάντηση στο ερώτημα ''ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ΕΥΡΩΠΗ;; '' αλλά στο ερώτημα '' ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ΣΕ ΟΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ;;''!     

Και τώρα πως θα δικαιολογήσουν την αντίσταση και την ανυπακοή στον ΓΙΟΥΝΚΕΡ και την παρέα του;;; Ίσως συνεδριάζοντας σε κλειστά γραφεία και μπαρ ξενοδοχείων, ίσως φεύγοντας από την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό (όπως έκανε ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ).  ​Άλλωστε, όταν το καράβι βουλιάζει, τα ποντίκια φεύγουν πρώτα από όλους.!! 

Είναι δεδομένο  ότι το σκάφος που λέγεται ''ΕΛΛΑΔΑ'' κινδυνεύει. Παρανοϊκοί κυβερνήτες, πλαισιωμένοι από ανόητους (ιδιώτες) μηχανικούς και αδαείς ναύτες, γλεντοκοπούν μαζί με τους επιβάτες, που είναι βυθισμένοι στην άγνοια.  Οι κραυγές φόβου και αγωνίας, που ακούγονται, διασκεδάζουν τους γλεντοκόπους, που ξέρουν ότι ''Ο ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ''.        

Ελάχιστοι ωστόσο συνειδητοποιημένοι, εννοούν και προσπαθούν να εξηγήσουν στους συνεπιβάτες τους τον κίνδυνο που διατρέχουν, παρέχοντας και τις σχετικές οδηγίες διάσωσης. Δυστυχώς όμως χαρακτηρίζονται ''ΓΡΑΦΙΚΟΙ'' από τους επιβάτες που συνεχίζουν το γλέντι τους σαν εξαπατημένοι ΔΕΣΜΩΤΕΣ που έχουν παραδοθεί στον ευδαιμονισμό και τον εφησυχασμό.                                                            

Όλοι ξέρουμε ότι είμαστε σε μνημόνιο, όλοι φωνάζουμε για το μνημόνιο, γιατί όμως δεν κάνουμε κάτι;; Γιατί δεν βρίσκουμε λύση;;  Είναι απλό:  ''Για να βρούμε λύση θα πρέπει να γνωρίζουμε το πρόβλημα'' Για να δώσουμε αγώνα, πρέπει να γνωρίζουμε τον αντίπαλο. Για να πολεμήσουμε πρέπει να ξέρουμε τον εχθρό μας.! Όταν ο καθένας μας εθελοτυφλεί και βλέπει το μνημόνιο με τα δικά του μάτια και φωνάζει μόνο για ιδιωτικό συμφέρον και όχι με σκοπό το κοινό συμφέρον, τότε ψάχνουμε λύσεις εφήμερες χωρίς να λύνουμε το πρόβλημα.             

Τρεις τυφλοί που δεν ξέρουν πως είναι ο ελέφαντας έπιασαν με τα χεριά τους έναν ελέφαντα και κατόπιν περιέγραψαν τι είναι. Ο πρώτος έπιασε το πόδι του και είπε: ''Είναι κορμός δέντρου'' , ο δεύτερος έπιασε το αυτί του και είπε: ''Είναι φύλλο μπανανιάς''  και ο τρίτος έπιασε την ουρά του και φώναξε: ''Είναι σχοινί''.  Αυτό έχουμε πάθει κι εμείς, εθελοτυφλούμε...Νομίζουμε ότι γνωρίζουμε ενώ δεν γνωρίζουμε κι αυτό διότι δεν κοιτάζουμε με ΟΛΟΤΗΤΑ το κάθε πρόβλημα. Είτε πρόκειται για το μνημόνιο, είτε για την πατρίδα, είτε για κάθε ανησυχία μας, είτε για την ελευθερία.!!   Την ανησυχία για την ελευθερία, όπως την αποτύπωσε και ο Αντ. Σαμαράκης  ''..η ανησυχία για την ελευθερία. Γιατί οι λογής λογής φόβοι που κυριαρχούν στον κόσμο μας και προπαντός οι δυο αυτοί  βασικοί φόβοι, ο φόβος του πολέμου και ο φόβος της πείνας, που τελικό αποτέλεσμα έχουν να προδίνουμε την ελευθερία, την ανάγκη για ελευθερία που μας είναι έμφυτη.  Και σιγά-σιγά θα ΄ρθουν οι κατοπινές γενιές που δεν θα αισθάνονται τίποτα στη λέξη ''ελευθερία''.  Γιατί θα νεκρωθεί το ένστικτο της ελευθερίας με τη διαρκή υποταγή στο φόβο του πολέμου και στο φόβο της πείνας. Θα νεκρωθεί η δίψα της ελευθερίας. Οι γενιές που θα ΄ρθουν κάποτε δε θα ΄χουν το αισθητήριο της ελευθερίας. Αυτό θα είναι η υπέρτατη ποινή. Η οριστική, η τελεσίδικη, η αμετάκλητη κύρωση: ένας κόσμος που η έννοια ''ελευθερία'' θα του είναι ξένη.!!   Ας ανοίξουμε τα μάτια μας κι ας δούμε με ολότητα και σκέψη το πρόβλημα. Μόνο έτσι θα βρούμε λύση.!!                      


O Γιώργος Αναλυτής είναι μέλος του ΕΠΑΜ Αμαρουσίου-Πευκης-Λυκοβρυσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!