Επιτελους, ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια που νομιζουν οτι κυβερνουν, πρεπει να λογοδοτησουν για ο,τι εχουν κανει μεχρι τωρα, γιατι απτη μια ο νομος θαχει χασει τελειως το νοημα του, και απτην άλλη θα συνεχισουμε να ζουμε μεσα στο φοβο και την ανασφαλεια.!! Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ράιχενμπαχ στην εποχή του Όθωνα, Ράιχενμπαχ και στην εποχή της Μέρκελ. όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται ακόμη και ως Φάρσα!!

Από τον Ράιχενμπαχ του Όθωνα... στον Ράιχενμπαχ της Μέρκελ

Από τον Ράιχενμπαχ του Όθωνα... στον Ράιχενμπαχ της Μέρκελ

Γνωρίζατε ότι πριν από την έλευση στην Ελλάδα, το 2011, του γερμανού απεσταλμένου της Κομισιόν Χορστ Ράιχενμπαχ, στην Αθήνα του 1833, επί βασιλιά Όθωνα, υπήρχε ο νεαρός υπολοχαγός του βαυαρικού ιππικού, τεχνίτης μηχανών, Χριστόφορος Ράιχενμπαχ, ο οποίος ανέλαβε ως διευθυντής του διεθνούς νομισματοκοπείου να κόψει την πρώτη δραχμή ως εθνικό νόμισμα; 

Και μάλιστα –τι ειρωνεία της ιστορίας- οι πρώτες δραχμές που αντικατέστησαν τον καποδιστριακό φοίνικα κόπηκαν στο νομισματοκοπείο της Βαυαρίας το 1836; Το αναδεικνύει από τα αρχεία της ιστορίας ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ψύλος, συγγραφέας του βιβλίου «Από τον Ράιχενμπαχ του Όθωνα στον Ράιχενμπαχ της Μέρκελ» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Είναι η οικονομική και πολιτική ιστορία των «Εκατόν ογδόντα χρόνων γερμανοκρατίας στην Ελλάδα», όπως αναφέρεται στον υπότιτλο. Οι δύο Ράιχενμπαχ μπορεί να είναι μια απλή συνωνυμία αλλά σηματοδοτούν –κατά τον συγγραφέα- την γερμανική ηγεμονική παρουσία από την Ελλάδα της δραχμής στην Ελλάδα του ευρώ: 
«Η ιστορία επαναλαμβάνεται, έστω και σαν φάρσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!