Επιτελους, ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια που νομιζουν οτι κυβερνουν, πρεπει να λογοδοτησουν για ο,τι εχουν κανει μεχρι τωρα, γιατι απτη μια ο νομος θαχει χασει τελειως το νοημα του, και απτην άλλη θα συνεχισουμε να ζουμε μεσα στο φοβο και την ανασφαλεια.!! Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Η ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠ’ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ «ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ στις 14 Ιούνη 2018 ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ;…










A΄ ΜΕΡΟΣ

«… Κι απέξω από την πόρτα μας
οι ξένοι σούρτα φέρτα
το αίμα τον ιδρώτα μας
να πίνουνε αβέρτα
Αχ πατρίδα μου καημένη
Ποια κατάρα σε βαραίνει »




    Το θέμα που μας ευαισθητοποιεί να ασχοληθούμε, για πόσο χρόνο  δεν απασχολεί το πανελλήνιο! Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, διπλωμάτες,  οικονομολόγοι, ο καθένας απ’ τη σκοπιά του κατέθεσε την άποψή του. Ευελπιστούμε ότι με τις απόψεις μας όχι μόνο δεν θα αναμασήσουμε τα ήδη γραφέντα και ειπωθέντα  αλλά επί πλέον θα προβάλουμε στοιχεία σημαντικά που δεν αναφέρθηκαν από άλλους συμβάλλοντας έτσι σε μια σφαιρικότερη γνώση για το εν λόγω θέμα. Σ’ αυτή λοιπόν τη χρονική στιγμή ούτε πολύ μακριά ούτε ταυτόχρονα με τη στιγμή που το γεγονός συνέβη και θα συμβεί, τώρα που ο πολύς γι’ αυτό  θόρυβος κάπως κόπασε, κρίνουμε σωστό να διατυπώσουμε τις απόψεις μας για ό,τι με τον τίτλο του άρθρου μας σας προϊδεάζουμε.

      Θα λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, χωρίς να μασάμε τα λόγια μας. Δυστυχώς η δύσμοιρη πατρίδα μας από τις 8 του Μάη του 2010 βιώνει την 5η χρεοκοπία στα χρόνια της μέχρι τώρα ιστορικής της διαδρομής .( Μια διαδρομή με εξάρτηση από τους ισχυρούς της γης και υποτέλεια) Για τη συγκεκριμένη λοιπόν περίοδο από το Μάη 2010 μέχρι σήμερα της επιβλήθηκε από τους εταίρους (διάβαζε δανειστές – τοκογλύφους) μια ιδιότυπη οικονομική κατοχή, που δεν εφαρμόστηκε  πουθενά αλλού στον κόσμο. Με αίτιο το χρέος το ελληνικό πολιτικό προσωπικό και η διαβόητη τρόικα (Ε.Ε. + ΕΚΤ + ΔΝΤ) συνομολόγησε δανειακές συμβάσεις με τα επακόλουθά τους περίφημα μνημόνια, τρία τον αριθμό. Και αυτά ως στήριξη για ανάκαμψη της χρεοκοπημένης Ελλάδας.

      Όταν η χώρα μας το 2010 μπήκε στο πρόγραμμα στήριξης το δημόσιο χρέος της ήταν 299 δις ευρώ ή 129,3% του ΑΕΠ και από τότε μέχρι το Μάρτη του 2018 παρά τις τόσες θυσίες του ελληνικού λαού το δημόσιο χρέος έφτασε τα 343,7 δις ή 193,9 % του ΑΕΠ. Αναρωτιόμαστε με τους καλλιεργημένους Ευρωπαίους, δεν ήξεραν αυτά τα στοιχεία, όταν στο Γιούρογκρουπ ( Eurogroup) στις 21-22 Ιουνίου 2018 αποφάνθηκαν: «Η Ελλάδα αποχωρεί από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας με μια πιο ισχυρή οικονομία…». Τι να πει κανείς… Ή είναι «Κουτόφραγκοι» ή μας δουλεύουν άγρια. Προφανώς συμβαίνει το δεύτερο.   Είναι το γνωστό παραμύθι που ακούμε από τους Έλληνες κυβερνώντες στην εμετική φράση: « Βγαίνουμε από τα μνημόνια…», προφανώς κανοναρχούμενοι ως δοσίλογοι από τους δανειστές της χώρας μας, χωρίς όμως να πείθουν πια και τον πιο ανίδεο.

      Θεωρούμε απαραίτητο να θυμίσουμε πώς δημιουργήθηκε το προαναφερθέν χρέος των 294,7 στα χρόνια των μνημονίων:
      Με το πρώτο Μνημόνιο (με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) η Ελλάδα δανείστηκε 52,9 δις από τα κράτη της Ευρωζώνης και άλλα 20,3 δις από το ΔΝΤ. Σύνολο 73,2 δις.

       Με το δεύτερο Μνημόνιο (με συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ) δανείστηκε 141,8 δις από τον EFSΜ ( European Financial Stabillisation Mechanism) δηλ. από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  και άλλα 11,7 από το ΔΝΤ. Σύνολο 153,5 δις.

        Με το τρίτο Μνημόνιο (με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) η χώρα μας δανείστηκε από τον ΕSΜ (European Stability Mechanism) δηλ. από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας 53 δις συν 15 δις για το «μαξιλάρι» ρευστότητας. Σύνολο 68 δις.

        Είναι αναγκαίο να υπενθυμίσουμε, ότι το 2001 πριν την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ, το δημόσιο χρέος της ήταν 155,8 δις από τα οποία τα 117 δις ή το 75% αυτού ήταν σε δραχμές και μόνο τα 39 δις ή το 25% αυτού ήταν σε ξένο νόμισμα δηλ. σε συνάλλαγμα. Μέχρι τότε η χώρα μας έχοντας δραχμικό χρέος και εκδίδοντας δικό της νόμισμα μπορούσε εύκολα να το  εξυπηρετεί. Το χρέος αυτό μέσα στο ευρώ, μετατράπηκε σε ευρώ και μόνο σε δεκαέξι χρόνια στο τέλος του 2017 υπερδιπλασιάστηκε κι έφτασε στα 328,7 δις, δηλ. αυξήθηκε κατά 110,9 % .Αυτή την εκτόξευση του χρέους τη δημιούργησε το ευρώ, γιατί το ευρώ δεν είναι κρατικό εθνικό νόμισμα, δεν μπορούν τα κράτη που το χρησιμοποιούν να το εκδώσουν, το δανείζονται από τη ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και δανειζόμενα υπερχρεώνονται.

      Δυστυχώς έτσι διαμορφώθηκε η κατάσταση και εξαιτίας αυτού του χρέους που προκάλεσε τα περιγραφέντα μνημόνια η ελληνική εγχώρια παραγωγή (Ακαθάριστη Προστιθέμενη αξία) μειώθηκε κατά 28,5%, η ανεργία και η υποαπασχόληση εκτοξεύτηκαν, οι ΄Ελληνες φτωχοποιήθηκαν και η κοινωνική συνοχή έντονα αδυνάτισε.  Βλέπει το Γιούρογκρουπ ( Eurogroup) και με αυτά τα στοιχεία πιο ισχυρή την ελληνική οικονομία με το τέλος των μνημονίων; Θα τρελαθούμε εντελώς πια;
      Όχι, δε θα τρελαθούμε αλλά με φρόνηση και γνώση υποχρεούμαστε να εξηγήσουμε: Αυτά που λέγονται και γράφονται για το σωτήριο ρόλο των μνημονίων για την Ελλάδα δεν αποπνέουν τίποτε περισσότερο παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια των Ευρωπαίων αξιωματούχων και της πλειοψηφίας του εκλεγμένου ελληνικού πολιτικού προσωπικού  να παραμείνει η Ελλάδα, ανεξαρτήτως κόστους και συνεπειών στο ευρώ, να σώζονται οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες και για να μη διαλυθεί το σαθρό οικοδόμημα της Ευρωζώνης. Και η καημένη Ελλαδίτσα να συνεχίσει μια ζωή να είναι στην εξάρτηση και στην υποτέλεια ή ίσως ιστορικά να εξαφανισθεί;

      ΄Οντως το ελληνικό δράμα είναι απερίγραπτο. Θέλουμε σ’ αυτό το σημείο ενδεικτικά να αναφέρουμε εν συντομία πέντε μόνο υπηρεσίες που οι δανειστές με μοχλό το παράνομο χρέος και τα μνημόνια τις καθιέρωσαν και  που ενώ λειτουργούν στην Ελλάδα, εν τούτοις δεν ελέγχονται από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά συντονίζονται κατευθείαν από τους δανειστές:

      1) ΤΑΙΠΕΔ:(Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου). Το Ταμείο αυτό διαχειρίζεται τα υλικά περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου για αξιοποίηση χάριν του χρέους. Ότι περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ δεν επιστρέφει στο δημόσιο. Καταγγελίες που έγιναν εναντίον προσώπων του ΤΑΙΠΕΔ για κερδοσκοπία δεν έδωσαν το δέον αποτέλεσμα. Επενέβη η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), με εντολή αφήστε τους ήσυχους.

       2) Το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ: ( Ταμείο Δημοσίων Συμμετοχών). Αυτό διαχειρίζεται τα άυλα στοιχεία του δημοσίου( το FIR, χωρικά ύδατα, αιγιαλίτιδα ζώνη). Οι δανειστές μας διορίζουν τη διοίκησή του και αυτοί το ελέγχουν. Η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει καμιά δικαιοδοσία σ’ αυτό.

       3) ΑΑΔΕ: ( Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων): Συγκεντρώνει όλα τα έσοδα του ελληνικού κράτους που δεν πάνε για το χρέος, είναι πάνω από το ΥΠ.ΟΙΚ. (Υπουργείο Οικονομικών), δεν μπορεί να διαλυθεί, δεν έχει νομική προσωπικότητα για να την προσβάλλεις. Ο Έλληνας υπουργός έχει δικαίωμα και υποχρέωση να της δίνει εξουσίες. Τα έσοδά της μέσω ειδικού λογαριασμού της Τράπεζας της Ελλάδος στέλνονται στην Φραγκφούρτη, στην έδρα της ΑΑΔΕ. Με άλλα λόγια η κυβερνησάρα μας παρέδωσε το Ταμείο του Ελληνικού κράτους στους δανειστές.

       4) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Με αυτό πέρασε η διαχείριση της ιδιωτικής περιουσίας στους δανειστές, αλλά και το Εθνικό Περιουσιολόγιο. Γι’ αυτό και οσο- νούπω τόσο τα υποθηκοφυλακεία όσο και οι ΔΟΥ θα καταργηθούν.

        5) Τέλος το ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ. Η υπηρεσία αυτή δεν είναι ακόμα ενεργή, πάντως πέρασε τα 60 δις από  όλες τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών στα μνημονιακά χρόνια.

         Μόνο οι ενδεικτικά 5 υπηρεσίες – πεσκέσι των μνημονίων – δείχνουν πόσο πνίγουν την ανάσα της πατρίδας μας. Και να συμπληρώσουμε γι’ αυτές ότι αυτές τηρούν απαρέγκλιτα τα μνημόνια, δεν τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους, δε λειτουργούν για το συμφέρον του ελληνικού λαού, αλλά ούτε και για το  ελληνικό δημόσιο συμφέρον. Οι διοικητές των παραπάνω υπηρεσιών δεν προέρχονται από το δημόσιο και απολαμβάνουν πλήρη ασυλία. Κι εκτός αυτών τι να πει κανείς για τη θηλιά της πολυαριθμίας των μνημονιακών νόμων στο σβέρκο της Ελλάδας – 480 είχαν μετρηθεί κάποια στιγμή, σήμερα θα΄ναι περισσότεροι – που εδραιώνουν ακλόνητα την κατοχή των δανειστών. Αποκορύφωμα αυτών ο  Ν. 4336/14 – 8 – 2015, ΦΕΚ 94 Α παραγ.3, σελ. 1014, που επιτάσσει στην ελληνική Βουλή πριν νομοθετήσει, προηγουμένως να ενημερώσει τους δανειστές της Ελλάδας. Μόνο με τα παραπάνω καταδείξαμε ότι οι ξένοι τοκογλύφοι με μοχλό το χρέος και τα μνημόνια επέβαλαν κατοχή στη χώρα μας, δηλ. κουμαντάρουν τα υπάρχοντα πράγματά της.
Κατερίνη 14/8/2018

Ο Γιώργος Βαζάκας είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!