Επιτελους, ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια που νομιζουν οτι κυβερνουν, πρεπει να λογοδοτησουν για ο,τι εχουν κανει μεχρι τωρα, γιατι απτη μια ο νομος θαχει χασει τελειως το νοημα του, και απτην άλλη θα συνεχισουμε να ζουμε μεσα στο φοβο και την ανασφαλεια.!! Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Οι Ιταλοί ενοχοποιούν ΕΕ-Ευρώ για τις συνέπειες των πυρκαγιών στην Αττική (1)





Κάποια σημαντικά πρόσωπα από τον πολιτικό, οικονομικό και δημοσιογραφικό χώρο στην Ιταλία, δεν έμειναν μόνο σε δηλώσεις συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό και τα θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών. Χωρίς να έχουν κάποιον λόγο να παπαγαλίζουν ότι δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών και βασιζόμενοι σε στοιχεία που ακόμη και καθεστωτικά μέσα στην Ιταλία δημοσιεύουν, αποδίδουν την κύρια ευθύνη για αυτή την τραγωδία στις πολιτικές που η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ επέβαλαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Ο βουλευτής και οικονομολόγος Alberto Bagnai, καταχειροκροτούμενος μέσα στην ιταλική βουλή μίλησε για «Αλληλεγγύη της αγέλης των λύκων όπου ο αδύναμος κατασπαράσσεται».
Καυστική ήταν η αναφορά του για την υποκρισία του Πιτέλα (PD – Δημοκρατικό Κόμμα) και των νεοφιλελεύθερων Ιταλών βουλευτών, που τώρα ζητούν την «αλληλεγγύη της Ευρώπης για την Ελλάδα» αλλά ως χθες υποστήριζαν όλες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που κατέστρεψαν την Ελλάδα, η οποία σήμερα φλέγεται.

Στην παρέμβασή του είπε τα εξής:
Κα πρόεδρε, αξιότιμοι συνάδελφοι, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την κατάπληξη που ένιωσα εχθές ακούγοντας – στην αρχή της συνεδρίασης – την παρέμβαση του συναδέλφου Πιτέλα για τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Μια κατάπληξη που δεν μου επέτρεψε να αντιδράσω άμεσα, αλλά αυτό ίσως να είναι καλό καθώς – 24 ώρες μετά – αυτό που είναι προφανές επιβεβαιώθηκε και στον τύπο, μάλιστα σε μια από τις πιο έγκυρες και αξιόπιστες ιταλικές εφημερίδες, την «Il Corriere della Sera», από έναν δημοσιογράφο από τους πιο απρόσβλητους από εκείνο το έγκλημα, της μη ευθυγράμμισης στον ένα και μόνο τρόπο σκέψης, τον Φεντερίκο Φουμπίνι.

Βλέπετε, αυτό που συνέβη στην Ελλάδα έχει πολλές αιτίες, αλλά είναι αδύνατον να μην αναφερθεί μία,που είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας, οι οποίες έχουν διαλύσει – μεταξύ άλλων – και το σύστημα πολιτικής προστασίας αυτής της χώρας. Τα στοιχεία προσκόμισε σήμερα η «Il Corriere della Sera». Γίνεται λόγος για περικοπές ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ, γίνεται λόγος για μείωση του αριθμού του από 12.000 σε 8.000 άτομα και αναφέρεται επίσης – για τα εναπομείναντα άτομα – πως ένα 79% των πυροσβεστών είναι υπέρβαροι, σε κακή φυσική κατάσταση, γιατί είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν σε διατροφή που βασίζεται σε τρόφιμα-σκουπίδια και έτσι προφανώς δεν τους δίνεται η δυνατότητα για μια διατροφή που να περιέχει πρωτεΐνες: είναι εκτός φόρμας, σωματικά αναποτελεσματικοί.

Τώρα, αυτό σε τι οφείλεται;
Είναι το αποτέλεσμα των προγραμμάτων λιτότητας στα οποία η Ελλάδα υποβλήθηκε…(χειροκροτήματα). Μ’ αρέσει που τώρα ο συνάδελφος Πιτέλα ζητάει την αλληλεγγύη της Ευρώπης για την Ελλάδα, αλλά όταν το 2012 δημοσιεύονταν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι σ’ αυτή την χώρα επιβλήθηκε ένα μνημόνιο με παραποιημένα – κυριολεκτικά – στοιχεία, εφαρμόζοντας έναν δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή με εντελώς εσφαλμένη τιμή, ίση με το εν τρίτο της τιμής που έδινε η επιστημονική βιβλιογραφία, ο συνάδελφος Πιτέλα ήταν Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτός βρίσκονταν εκεί και η «θαυμάσια αλληλεγγύη» της ευρωπαϊκής σοσιαλιστικής οικογένειας δεν φάνηκε να γίνεται πράξη: Είναι η αλληλεγγύη της αγέλης των λύκων, όπου ο αδύναμος κατασπαράσσεται!


Στις επόμενες τρεις αναρτήσεις παρουσιάζονται οι απόψεις για το ίδιο θέμα των καθηγητών Paolo Becchi και Diego Fusaro, και των δημοσιογράφων Maurizio Blondet και Giulietto Chiesa.

Υπότιτλοι των βίντεο και μετάφραση των κειμένων από τον Στέλιο Βακάλη,
μέλος της Τ.Ο. Ε.ΠΑ.Μ. Γαλατσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!