Επιτελους, ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια που νομιζουν οτι κυβερνουν, πρεπει να λογοδοτησουν για ο,τι εχουν κανει μεχρι τωρα, γιατι απτη μια ο νομος θαχει χασει τελειως το νοημα του, και απτην άλλη θα συνεχισουμε να ζουμε μεσα στο φοβο και την ανασφαλεια.!! Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Τσίπρας, «ένας υπέροχος ψεύτης»













Γι αυτούς που τον υποστήριξαν καιρό (πολύ και πολλοί), ο Αλέξης Τσίπρας είναι αληθινό τέρας ενέργειας. Την ώρα που θα νόμιζε κανείς ότι έχει αγγίξει πάτο, ο τύπος έχει ακόμη ιδέες.  Αυτήν τη φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός (τον οποίο τα Μέσα χαρακτηρίζουν «ριζοσπαστική αριστερά») έστειλε ένα απίθανο κείμενο στήριξης στον επικεφαλής του γερμανικού SPD Μάρτιν Σουλτς.

Αλλά πριν απολαύσουμε το περιεχόμενο και τη νοστιμιά του, πρέπει να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία (κερδίζοντας τις εκλογές του 2015), υποσχόμενος στον ελληνικό λαό να βάλει τέλος στη λιτότητα διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα θα έμενε στην Ευρωπαïκή Ένωση και στην ευρωζώνη πάση θυσία. Απόλυτη αντίφαση σε σχέση με την υπόσχεση καλύτερων ημερών.

Μετά από έξη μήνες ψευδοδισπραγματεύσεων με την τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) ο Τσίπρας δέχτηκε επίσημα να παραδόσει τη χώρα στα νύχια των Βρυξελλών. Τα μέτρα αφαίμαξης του ελληνικού λαού συμφωνήθηκε να παρθούν αμέσως. Ωστόσο οργάνωσε αρχές Ιουλίου του 15 ένα δημοψήφισμα για τις μαζικές κοινωνικές και οικονομικές περικοπές που η τρόικα απαιτούσε να επιβληθούν.  Ο ελληνικός λαός ψήφισε μαζικά ΟΧΙ, το οποίο ο Τσίπρας, μιμούμενος τους Γάλλους, Ολλανδούς και Ιρλανδούς διδάξαντες, μετέτρεψε σε ΝΑΙ.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, ο Τσίπρας υπογράφει με την τρόικα και την Ε.Ε ένα νέο μνημόνιο που επιβάλλει μια άνευ προηγουμένου λιτότητα: περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, υπηρεσίες υγείας και κοινωνικές παροχές, πρωτοφανούς έκτασης για την Ευρώπη εν καιρώ ειρήνης. Προγραμματίζονται  ιδιωτικοποιήσεις, απορρύθμιση και τσάκισμα του εργασιακού κώδικα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο οι Ευρωπαίοι «εταίροι», οι οποίοι λεηλατούν τη Ελλάδα πέτυχαν την ιδιωτικοποίηση (μετά από αυτήν του Λιμένα του Πειραιώς και των αεροδρομίων), τεσσάρων σταθμών  της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να απολαύσουμε το μήνυμα του Τσίπρα προς το φίλο του, Μάρτιν Σουλτς, σοσιαλδημοκράτη, προκειμένου να τον εκλιπαρήσει «σε αυτήν τη αποφασιστική φάση για την ΕΕ» να δεχτεί να συμμετάσχει πάλι σε ένα μεγάλο συνασπισμό υπό την Άγγελα Μέρκελ…

Έλα όμως που το SPD είχε αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο στις 24 Σεπτεμβρίου, αφού είχε δεχτεί ένα εκκωφαντικό εκλογικό κόλαφο.

Αδιανόητο για τους σοσιαλδημοκράτες να παρατείνουν  ένα πείραμα που θα μπορούσε να αποβεί αυτοκτονικό. Αλλά η αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ, τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους παραλύει τη γερμανική πολιτική και βυθίζει τους ευρωπαίους ιθύνοντες στην ανησυχία και την αγωνία.. Ξαφνικά,  ο Μ. Σουλτς ομολογεί ότι έχει γίνει παραλήπτης πολλών μηνυμάτων που ζητούν από το SPD να παρατείνει τη συνεργασία του με τους συντηρητικούς. Ο Εμμανυέλ Μακρόν δεν είναι ο ο τελευταίος που το ζητά…

Αλλά ο υποτακτικότερος και περιπαθέστερος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι αλήθεια ότι έχει μάθει καλά αυτόν το ρόλο… Για τον Τσίπρα και Σία, η επανασυγκόλληση του μεγάλου γερμανικού συνασπισμού είναι «απαραίτητη προϋπόθεση των προοδευτικών αλλαγών που είναι αναγκαίες για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης».Διότι, συνεχίζει, υπάρχει μια ευκαιρία  «να τεθεί στην ημερήσια διάταξη της Ευρώπης μια προοδευτική αντζέντα», ώστε να σωθεί (η Ευρώπη).

Για τον υπέρμαχο της «ριζοσπαστικής αριστεράς¨ένας μεγάλος γερμανικός συνασπισμός είναι η «απαραίτητη προϋπόθεση μεταρρυθμίσεων αναγκαίων για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης»

Ονειρευόμαστε… η «προοδευτική» διάσωση της Ευρώπης έχει την απόλυτη προτεραιότητα και περνάει από την επαναφορά της Άγγελα Μέρκελ επικεφαλής ενός συνασπισμού ανάλογου με εκείνον που συσσώρευσε τόσα κακά από το 2013… Ο Τσίπρας θεωρεί μάλιστα ότι «μια πραγματικά αριστερή τοποθέτηση συνίσταται στη στράτευση για πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, και όχι στη διατήρηση της καθαρότητας  της ταυτότητάς σου»

Χαράς ευαγγέλια για τη γαλλική  «αριστερά της αριστεράς» η οποία υποστηρίζει ακόμη τον «ήρωά» της.

Ο Τσίπρας, ο καλύτερος μαθητής της Ε.Ε και της τρόικας, φορούσε ήδη περήφανα το γαϊδουρινό του σκούφο. Μπορεί σήμερα να αλλάξει κάλυμμα κεφαλής… Το μυτερό κράνος ταιριάζει καλύτερα στην πανοπλία του.

4 Ιανουαρίου 2018


Ο Ζοέλ Περισό, είναι εθνικός γραμματέας & υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του γαλλικού Κόμματος Αποπαγκοσμιοποίησης. (PARDEM -Parti de la démondialisation)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!