ανυπακοη, τοσο απλο...

ανυπακοη, τοσο απλο...

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Η συντριπτική πλειοψηφία έχει καταλάβει. Πόσοι πρέπει να θυσιαστούν ακόμα για να μην σκάσει η "φούσκα" του Ράιχ; (Δημοσκόπηση ευρωβαρόμετρου)

Σχόλιο: Απίστευτο!!! Δείτε την άποψη των Ελλήνων ειδικά στα στοιχεία των  τριών πινάκων. 
Στον 1ο πίνακα, απλά κόλαφος όσο αφορά την εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή ένωση. Ακόμα χειρότερα για κυβέρνηση και κοινοβούλιο. Η κάθοδος στον Άδη μάλλον φαντάζει ως διακοπές
στην Μύκονο για τον Έλληνα δουλοπάροικο βάση της κακής άποψης (98%) όσον αφορά την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της (πίνακας 2).
H δε αυτογνωσία μας στον 3ο πίνακα για το πόσο μετρά η γνώμη μας ως "ισότιμη" χώρα ανάμεσα σε ...φίλους και ...συμμάχους  τσακίζει κόκαλα. 
Κάπου εδώ τίθεται και πάλι το ερώτημα. Γιατί δεν κάνουμε διαφορετικές επιλογές από τις επιβεβαιωμένα λανθασμένες,  ώστε να ξεφύγουμε από την σοβούσα αποσύνθεσή μας;;;


«Κακή» εξακολουθεί να θεωρεί την οικονομία αλλά και τις προοπτικές για το επόμενο 12μηνο η πλειοψηφία των Ελλήνων που συμμετείχε στο τελευταίο Ευρωβαρόμετρο που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ειδικότερα, η συντριπτική πλειονότητα (το 98% από 97% το φθινόπωρο του 2016) χαρακτηρίζει «κακή» την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη χώρα, όταν στην Ε.Ε. των 28, το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 51%, μειωμένο κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.

Στο Ευρωβαρόμετρο (με στοιχεία Ανοιξης 2017), πάνω το 62% των Ελλήνων εκτιμά ότι το επόμενο 12μηνο θα είναι χειρότερο για την ελληνική οικονομία, ενώ το 30% προβλέπει ότι η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση θα παραμείνει αμετάβλητη.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για την κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα, με το 61% να θεωρεί ότι θα επιδεινωθεί και το 80% να μην βλέπει καμία βελτίωση στην προσωπική του εργασιακή κατάσταση (το 58% δηλώνει ότι παραμένει ίδια και το 22% ότι θα χειροτερεύσει).

Σε προσωπικό επίπεδο, το 69% των ερωτώμενων δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του είναι κακή (στο 27% ο ευρωπαϊκός μέσος όρος), και το 49% δηλώνει το ίδιο για την εργασιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται (έναντι 22% πανευρωπαϊκά).

Στην ερώτηση, δε, για την εμπιστοσύνη που έχουν οι Έλληνες στην κυβέρνηση, οι αρνητικές απαντήσεις φτάνουν το 88% με μόλις 11% να απαντά ότι τείνει να εμπιστευτεί την κυβέρνηση. Παρόμοια έλλειψη εμπιστοσύνης υπάρχει και για το κοινοβούλιο με το 86% να δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τη Βουλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!