ανυπακοη, τοσο απλο...

ανυπακοη, τοσο απλο...

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Η ελληνική δικαιοσύνη και τα Ευρωπαϊκά ιδανικά της αξιοκρατίας.


Tα μάθατε; Άλλη μια λαμπρή σελίδα προστέθηκε στο Libro d’Oro της ελληνικής δικαιοσύνης. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης – γνωστός κι από το βούλευμα κατά της Χρυσής Αυγής – άσκησε αναίρεση για το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών σχετικά με το σκάνδαλο του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι δικαστές του Εφετείου Αθηνών αποτιμώντας τα στοιχεία για την πώληση και επαναμίσθωση από το ΤΑΙΠΕΔ 28 ακινήτων του πρώην Ελληνικού Δημοσίου, αποφάσισαν με βούλευμά τους να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 3 μέλη του ΔΣ του συγκεκριμένου φορέα και 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων. Το βούλευμα αποτελεί κόλαφο για το αλισβερίσι που κυριαρχεί εντός του ΤΑΙΠΕΔ με αντικείμενο την δημόσια περιουσία της χώρας. Πρόκειται για δούναι-λαβείν που ξεπερνούν την φαντασία του πιο ευφάνταστου και υποψιασμένου πολίτη.
Θυμίζουμε ότι τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ την εποχή για την οποία εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών, δεν διέθεταν ούτε ασυλία έναντι διώξεων από την ελληνική δικαιοσύνη, ούτε ετεροδικία. Κι έτσι τα 3 αλλοδαπά μέλη – εκπρόσωποι των δανειστών εταίρων – πιάστηκαν κυριολεκτικά με το χέρι στο μέλι.Το βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Η ανάκριση γι’ αυτό το σκάνδαλο του ΤΑΙΠΕΔ είναι σε θέση να αποκαλύψει τον απίστευτο κυκεώνα αγυρτείας και απάτης, που συνιστά τον βασικό λόγο ύπαρξης του συγκεκριμένου μνημονιακού φορέα. Πρόκειται για ένα κύκλωμα που περιλαμβάνει όχι μόνο τους δανειστές εταίρους, αλλά και τα εγχώρια πολιτικά κόμματα της διαπλοκής. Αντικείμενο; Η κονόμα με την περιουσία του δημοσίου.
Το ενδεχόμενο ενός τέτοιου ξεσκεπάσματος, το οποίο είναι πολύ πιθανό να έφερνε στην επιφάνεια και ονόματα κορυφαίων αξιωματούχων της ευρωζώνης, αλλά και εγχώριων πολιτικών προσώπων, οι οποίοι τόσο εύκολα αποδέχτηκαν την επιβολή του ΤΑΙΠΕΔ, θορύβησε τους εταίρους και δανειστές μας. Έτσι, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εργασιών του Eurogroup (15 Ιουνίου) τέθηκε απεριφράστως στο τραπέζι το οριστικό κουκούλωμα της όλης υπόθεσης προκειμένου να ξεμπλοκάρει η δόση του δανείου.
Φυσικά, η κυβέρνηση Τσίπρα αποδέχθηκε ασμένως, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ποσό της δόσης δεν το έχει ανάγκη. Δεν πρόκειται να καλύψει καμιά εσωτερική ανάγκη, παρά μόνο τη δόση προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και ένα μέρος των ομολόγων της κυβέρνησης Σαμαρά που βρίσκονται στα χέρια ημετέρων.
Είναι προφανές ότι, εκτός όλων των άλλων, η κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με τις προηγούμενες που διαδέχθηκε, έχει κάθε λόγο και συμφέρον να μην επιτρέψει κανενός είδους ποινική διερεύνηση των σκανδάλων του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία είναι μόνο μια μικρή, ελάχιστη δόση από τα σκάνδαλα με την ενίσχυση των τραπεζών και τις κατοχικές Συμβάσεις Δανειακής Διευκόλυνσης των μνημονίων. Νυν υπέρ πάντων ο λουφές! Κι ας πεθάνει ολόκληρη η χώρα.

Αμέσως, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων αλλοδαπών διορισμένων στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, οι κ. Α. Λυκουρέζος, Γ. Γιαννίδης και Ν. Πατεράκης υπέβαλαν αίτηση άσκησης αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτης ανταποκρίθηκε αμέσως. Άσκησε αναίρεση – παρά τον καταιγισμό των στοιχείων του βουλεύματος, τα οποία αν μη τι άλλο υποχρεώνουν σε βαθύτατη έρευνα του όλου σκανδάλου – με το σκεπτικό ότι πάσχει από «έλλειψη αιτιολογίας», αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής της ποινικής διάταξης». Αν θυμάστε ο κ. Βουρλιώτης είναι ειδικός στην διατύπωση «αιτιολογίας» και «εφαρμογής της ποινικής διάταξης», όπως άλλωστε απέδειξε και στην περίπτωση της ΧΑ.
Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για να απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι κι έτσι εκλείπουν τα εμπόδια για την εκταμίευση της δόσης, με την οποία ευθέως εκβίαζε ο Λετονός Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, ο οποίος είναι επίσης αρμόδιος για την Ένωση Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Κεφαλαιαγοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο εν λόγω λαμπρός κύριος μόλις την προηγούμενη ημέρα της αναίρεσης (Πέμπτη, 29/6) είχε δηλώσει σχετικά ότι «έχουμε εμπιστοσύνη ότι το θέμα θα επιλυθεί από τις ελληνικές Αρχές τις επόμενες λίγες ημέρες ούτως ώστε η εκταμίευση να γίνει εγκαίρως.»

Και φυσικά η ελληνική δικαιοσύνη ανταποκρίθηκε εντός ωρών. Δεν θα αναρωτηθούμε για το αν διαθέτει έστω και την ελάχιστη τσίπα ο κ. Βουρλιώτης ως ανώτατος δικαστής, ώστε να μην τον ενοχλεί το γεγονός ότι εμφανίζεται να παίρνει εντολές από ξένα κέντρα. Γνωρίζουμε ότι έχει και μπορεί να βρει χιλιάδες δικαιολογίες. Εδώ είχε τις δικαιολογίες του ο γνωστός Κόλιας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που πλαστογράφησε τα βασιλικά διατάγματα με βάση τα οποία επιβλήθηκε η χούντα στις 27 Απριλίου 1967. Οι σημερινοί διάδοχοί του δεν θα έχουν, που στο κάτω-κάτω της γραμμής δεν χρειάστηκε - τουλάχιστον απ' όσο γνωρίζουμε - να πλαστογραφήσουν κανένα διάταγμα. Τους έρχονται όλα έτοιμα από Βρυξέλλες-Βερολίνο, ψηφισμένα από την Βουλή.

Τι θέλατε δηλαδή να μην πάρουμε τη δόση; Μπορεί το πρεζόνι χωρίς δόση; Έστω κι αν από ότι φαίνεται μάλλον θα είναι μικρότερη της υποσχεθείσας. Τι θέλετε δηλαδή να μείνουν οι ημέτεροι χωρίς λουφέ; Κι αν προσέξατε, άπαντες οι πολιτικοί της Βουλής μας, άπαντα τα εκλεκτά μας κόμματα της Βουλής, μνημονιακά και αντιμνημονιακά, τηρούν σιγή ιχθύος. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, όπως έλεγε κι ο αείμνηστος Καλογήρου.

Και μην ανησυχείτε. Από δω και μπρος έχουν πάρει τα μέτρα τους. Μάλλον δεν θα χρειαστεί ξανά ο κ. Βουρλιώτης, ή έτεροι Καππαδόκες της ανώτατης δικαιοσύνης για να απαλλάσσονται από κακουργήματα οι εκπρόσωποι των δανειστών για ατασθαλίες, ατιμίες και εγκλήματα. Έχουν φροντίσει τα αφεντικά τους να νομοθετήσει η ελληνική Βουλή την ασυλία τους έναντι της ελληνικής δικαιοσύνης και την απορρόφηση του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ από ένα πολύ χειρότερο και εντελώς απρόσιτο για τις ελληνικές αρχές «υπερταμείο», την Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών.
Είναι ένα μικρό απτό παράδειγμα του ανώτερου πολιτισμού, των αγνών ιδανικών και της αξιοκρατίας που ήρθαν να επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι δανειστές στη διεφθαρμένη Ελλάδα. Βλέπετε, είμαστε τόσο διεφθαρμένοι εμείς οι Έλληνες, που χρειαζόμαστε σεσημασμένους Αλ Καπόνε εξ Ευρώπης για να μας κυβερνάνε.

Είναι επίσης ένα απτό παράδειγμα για να κατανοήσει ακόμη κι ο πιο αφελής ότι δεν μπορεί να περιμένει απολύτως τίποτε από τους εκπροσώπους των επίσημων θεσμών στην Ελλάδα, οι οποίοι στο σύνολό τους έχουν συμπράξει στο καθεστώς κατοχής της πατρίδας μας.Με την ανώτατη δικαιοσύνη στο κατοχυρωμένο ρόλο που είχε πάντα: τη νομιμοποίηση κάθε ανώμαλου καθεστώτος, ακόμη και καθεστώτος κατοχής.

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2017/07/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!