Επιτελους, ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια που νομιζουν οτι κυβερνουν, πρεπει να λογοδοτησουν για ο,τι εχουν κανει μεχρι τωρα, γιατι απτη μια ο νομος θαχει χασει τελειως το νοημα του, και απτην άλλη θα συνεχισουμε να ζουμε μεσα στο φοβο και την ανασφαλεια.!! Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

WALL STREET JOURNAL : "Είναι το 2016 ένα νέο 2014 για την Ελλάδα; - Πολλές οι ομοιότητες αλλά ... "













- " Αυτή τη φορά, δεν υπάρχει κάποιος «ήρωας» κατά των μνημονίων να περιμένει τη σειρά του."  

Εκτενές άρθρο για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις ομοιότητες με την περίοδο που υπήρχε σε εξέλιξη διαπραγμάτευση και το 2014, δημοσιεύει η Wall Street Journal. Η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει πως υπάρχουν πολλές ομοιότητες αλλά και διαφορές και η αρθρογράφος αναρωτιέται στον τίτλο: «Είναι το 2016 ένα νέο 2014 για την Ελλάδα;».
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα

Τα κοινά σημεία
2014: Στα μέσα Νοεμβρίου, η στατιστική υπηρεσία της Ελλάδας ανακοίνωσε την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη μετά από μία εξαετία ύφεσης, με τον ρυθμό ανάπτυξης να φθάνει στο 1,7% κατά το γ' τρίμηνο. Λίγες εβδομάδες μετά, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προσπαθούσε να κλείσει την αξιολόγηση, αποκάλεσε τις απαιτήσεις των δανειστών «παράλογες και αβάσιμες». Ο κ. Σαμαράς ανέμενε κάποια μέτρα για το χρέος, όπως και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας αντιμετωπίζει με τον τρόπο που μας αντιμετώπισαν... όταν όλα κατέρρεαν», ανέφερε και λίγες ημέρες αργότερα δρομολόγησε προεδρικές εκλογές που οδήγησαν σε γενικές εκλογές και στην ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

2016: Η ελληνική οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό 1,8% στο γ' τρίμηνο. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «δεν θα μπει στον κόπο να συζητήσει παράλογες απαιτήσεις», κυρίως εάν αυτές σχετίζονται με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018. Προειδοποίησε ότι μια πιθανή αποτυχία στις διαπραγματεύσεις της χώρας για την δεύτερη αξιολόγηση «μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές».
Σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάλεσε τους πιστωτές να εμπιστευτούν την ελληνική κυβέρνηση.

Οι διαφορές

2014: Με τη δημοτικότητα της Νέας Δημοκρατίας να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ο κ. Σαμαράς προχώρησε σε ανασχηματισμό, αντικαθιστώντας μεταρρυθμιστές υπουργούς με λαϊκιστές. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους, η κυβέρνηση της Ελλάδας εξόργισε τους πιστωτές καταθέτοντας ένα σχέδιο προϋπολογισμού χωρίς την έγκριση τους. Η στήριξη για το αντικαθεστωτικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που υποσχόταν να καταργήσει τα μέτρα λιτότητας, αυξανόταν.

2016: Για να επιταχυνθούν οι συνομιλίες με τους πιστωτές, στις αρχές Νοεμβρίου ο κ. Τσίπρας ανασχημάτισε την κυβέρνηση, αντικαθιστώντας τους «εχθρούς» των μεταρρυθμίσεων με μεταρρυθμιστές. Η κυβέρνηση κατέθεσε το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2017, αφού πρώτα ήρθε σε συνεννόηση με τους πιστωτές και είχε, παράλληλα, «κλείσει» όλα τα χρηματοδοτικά κενά. Όπως και η Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και αυτός αντιμέτωπος με μια μεγάλη πτώση στις δημοσκοπήσεις. Αλλά αυτή τη φορά, δεν υπάρχει κάποιος «ήρωας» κατά των μνημονίων να περιμένει τη σειρά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!