Επιτελους, ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια που νομιζουν οτι κυβερνουν, πρεπει να λογοδοτησουν για ο,τι εχουν κανει μεχρι τωρα, γιατι απτη μια ο νομος θαχει χασει τελειως το νοημα του, και απτην άλλη θα συνεχισουμε να ζουμε μεσα στο φοβο και την ανασφαλεια.!! Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Φήμες για “κούρεμα” καταθέσεων και το βέβαιο “κούρεμα” δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο

SNMG2 Photex


Η Μεγάλη Εβδομάδα για την Ελλάδα και τους πολίτες της μάλλον τώρα αρχίζει… 

Οι φήμες για κούρεμα καταθέσων στις τράπεζες έχουν αρχίσει να διαχέονται από την …κανονική Μεγάλη Εβδομάδα και έχουν κατορθώσει να προκαλέσουν αναστάτωση σε μεγάλη μερίδα πολιτών. Το εορταστικό κλίμα δεν το άφησε να μετατραπεί σε πανικό. Ακόμη τουλάχιστον. 
Από χθες τα τηλέφωνα χτυπούν κι έχουν αρχίσει να γίνονται και …προβλέψεις για την ημέρα του κουρέματος.
 
Στο ίδιο έργο θεατές έχουμε βρεθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Αν θα γίνει η προβολή του ή όχι είναι άλλο θέμα…

Την ίδια ώρα που οι ψίθυροι και οι φήμες για το κούρεμα καταθέσεων δίνουν και παίρνουν στο Αιγαίο γίνεται “κούρεμα” κανονικό!

Η αμερικανική παρέμβαση που αποκαλύφθηκε με την οποία ζητείται η αποχώρηση των ελληνικών πλοίων από την νατοϊκή δύναμη SNMG2 για να “μπορέσει αυτή να λειτουργήσει”, είναι ένα ακόμη στοιχείο που θα έπρεπε να έχει ανησυχήσει την ελληνική κυβέρνηση.


Οι ΗΠΑ δεν έχουν κρύψει το τελευταίο διάστημα της προθέσεις για “ολική επαναφορά” στο Αιγαίο. Πρόσφατα το Militaire.gr  έγραψε για την ενημέρωση που έγινε από τη μόνιμη αμερικανική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ προς την ελληνική αντιπροσωπεία . Σύμφωνα μ΄ αυτή οι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να στείλουν στο Αιγαίο πλοίο και προσωπικό της ακτοφυλακής τους και εναέρια μέσα παρακολούθησης. Τι θα παρακολουθούν είναι βέβαια ένα ερώτημα και σίγουρα δεν τους ενδιαφέρουν μόνο οι προσφυγικές ροές.


Όλα αυτά δεν είναι απαραίτητα αρνητικά για να προλάβουμε το πάντα …εύθικτο “φιλονατοϊκό” λόμπι αποστράτων ,που πάντα σπεύδει να μας πείσει ότι το ΝΑΤΟ έχει …πάντα δίκιο κι εμείς οι Έλληνες …δεν το καταλαβαίνουμε. Υπάρχουν πραγματικά πολλές δυνατότητες να εκμεταλλευθούμε προς όφελός μας τις αμερικανικές προθέσεις για εμπλοκή στο Αιγαίο. Και είναι αλήθεια ότι δεν το έχουμε κάνει. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως σημάδι ότι κάποιος ή κάποιοι από την κυβέρνηση κάνουν κάποιες κινήσεις,επαφές,συζητήσεις ώστε η κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί στο Αιγαίο να έχει κέρδος για τα εθνικά μας συμφέροντα. Ελπίζουμε απλά όλα να γίνονται με τόσο μεγάλη μυστικότητα λόγω της οποίας δεν τα καταλαβαίνουμε! Αλλά δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι αυτή είναι η επικρατέστερη εκδοχή. Μάλλον πρόκειται για διπλωματική ακινησία…


Αν δεν κινηθούμε για να θέσουμε όρια και πλαίσιο στις έξωθεν παρεμβάσεις είναι βέβαιο ότι το “κούρεμα δικαιωμάτων” στο Αιγαίο είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Το ΝΑΤΟ -που ελέγχεται απολύτως από τις ΗΠΑ- έχει αποδείξει ότι πάει πάντα μ΄ αυτόν που “ταρακουνάει” τα νερά. Στην προκειμένη περίπτωση τα νερά του Αιγαίου. Κι εδώ να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα προς τους άκριτα και αλόγιστα “φιλονατοϊκούς”:


•Δεν είναι ντροπή για μια Συμμαχία όπως το ΝΑΤΟ να ανέχεται τις ΑΛΗΤΕΙΕΣ που κάνει ένα μέλος του προς ένα άλλο; Θα παρέμενε σιωπηλό το ΝΑΤΟ σε άλλες περιπτώσεις υπερπτήσεων και παραβιάσεων; Όταν μάλιστα δικαίωσε την κατάρριωη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους για “παραβίαση”….επτά δευτερολέπτων;

•Δεν είναι ντροπή ολόκληρη Συμμαχία να σέρνεται πίσω από τις απαιτήσεις ενός κράτους που λειτουργεί ως τρομοκράτης στη περιοχή; Φθάσαμε στη γελοιότητα να μην τολμά ο νατοϊκός Γερμανός διοικητής να προσεγγίσει τη Λέσβο για να αποβιβάσει Έλληνα αξιωματικό που έπρεπε να πάει στη κηδεία του πατέρα του!!! 
Δεν τόλμησε γιατί είχαν αντιρρήσεις οι Τούρκοι που θέλουν τη Λέσβο αποστρατικοποιημένη. 
Κι αντί ο Γερμανός ΝΑΤΟϊκός διοικητής να αρχίσει τα “γαλλικά” στους προκλητικούς  μέχρι γραφικότητας Τούρκους , τους έκανε κι αυτό το χατήρι!


Δεν είμαστε απ΄ αυτούς που λένε “έξω από το ΝΑΤΟ”,από το οποίο πολλά μπορούμε να κερδίσουμε. Αλλά δεν μπορούμε να δικαιολογούμε διαρκώς την επί 42 χρόνια πολιτική του Πόντιου Πιλάτου που τελικά “δικαιώνει” τη τουρκική αλητεία.



 http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!