Επιτελους, ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια που νομιζουν οτι κυβερνουν, πρεπει να λογοδοτησουν για ο,τι εχουν κανει μεχρι τωρα, γιατι απτη μια ο νομος θαχει χασει τελειως το νοημα του, και απτην άλλη θα συνεχισουμε να ζουμε μεσα στο φοβο και την ανασφαλεια.!! Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

«Μα, αν δεν δανειστούμε, πώς θα τα βγάλουμε πέρα;» αναρωτιούνται όλοι οι Έλληνες σήμερα...






Γράφει ο Γιώργος Αναλυτής*



Γιατί καταναλώνουμε ενώ ΔEN παράγουμε. 
Για να αποκτήσουμε εισόδημα, δεν παράγουμε, αλλά δανειζόμαστε. 
Κι ακόμα, δεν παράγουμε σκέψη, απλά αντιγράφουμε ή αδιαφορούμε. 



Στις μέρες μας, η επιβολή των συμβάσεων και των μνημονίων δημιούργησε τις συνθήκες για αλλαγές στον τρόπο ζωής μας. Ωστόσο, πολλοί από εμάς βλέπουμε μόνο τις άμεσες αλλαγές, που αφορούν στην καθημερινότητα του ατόμου μας, και όχι την κατάρρευση του κράτους και των εθνικών δομών, που γίνεται είτε μέσω απαξίωσης, είτε μέσω εκποίησής τους από τους κυβερνώντες.Και όλα αυτά με καταπάτηση του Συντάγματος, με αντιδημοκρατικούς νόμους και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου!...

Όλα τα αντιδημοκρατικά αρχηγικά κόμματα εξακολουθούν να καυχώνται πιστεύοντας – λαθεμένα βέβαια– ότι κρατούν στα χέρια τους την τύχη της Ελλάδας. Δεν έχουν ακόμη κατανοήσει ότι σηματοδοτούν και ταυτίζονται με την ατυχία και την καταδίκη της Ελλάδας…
Παράλληλα, εξακολουθούν να ψηφίζουν νόμους για υποτιθέμενες «μεταρρυθμίσεις»,οι οποίες, αντί να βελτιώνουν, υπονομεύουν τις εθνικές δομές. Το κίνητρό τους; Μα, φυσικά, η πολιτική τους καριέρα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους τεμενάδες, που κάνουν στους Ευρωπαίους προϊσταμένους τους.

Κι εμείς; Τι κάνουμε;
ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Ξέρουμε ότι η βασική αξία του συστήματος και του πολιτισμού, που θέλουν να μας επιβάλουν, είναι ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ. Να είμαστε ό,τι τρώμε,  ό,τι πίνουμε,  ό,τι ντυνόμαστε κλπ.....Να παίρνουμε αξία από αυτά και όχι να δίνουμε εμείς αξία σε αυτά. Να μην είμαστε, αλλά να έχουμε. Να καταναλώνουμε σαν στατιστικά νούμερα καταναλωτικών προτύπων, που καθορίζουν τα οικονομικά συμφέροντα των αγορών, των τραπεζών, του κεφαλαίου.

Κι αν έχουμε προβλήματα, ανησυχίες και προβληματισμούς;;;;  Έτοιμη η συνταγή: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ». Καθόσον η κατανάλωση σημαίνει καλοπέρασηκαι η καλοπέραση είναι το φάρμακο για όλα τα δεινά....

ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ Ο ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ...ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ.....
Στην εποχή μας, οι σύγχρονοι «Κύκλωπες» δεν είναι μόνο οι πλούσιοι και οι νεόπλουτοι, αλλά όλοι εμείς οι καταναλωτές, που, ως μονόφθαλμοι, βλέπουμε ένα δρόμο, αυτόν της κατανάλωσης. Οι σημερινοί «ΠΟΛΥΦΗΜΟΙ», μονόπλευροι και εσωστρεφείς, εθελοτυφλούμε, όταν πρέπει να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας, αδιαφορώντας για τον συνάνθρωπό μας. Εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε τι μας διακατέχει. ΥΠΕΡΟΨΙΑ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ και ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιπέτεια του Οδυσσέα με τον Κύκλωπα (Πολύφημο) από την Οδύσσεια. Εκεί, ο Γίγαντας Πολύφημος (δηλ. ο έχων πολλή την φήμη, ο ονομαστός και πασίγνωστος) ζούσε και με ανυπακοή στους νόμους και σε αφθονία αγαθών. Συγχρόνως, και αυτός και οι όμοιοί του ασχολούνταν με τον εαυτόν τους, μη δείχνοντας ενδιαφέρον για τον διπλανό τους, ούτε καν για τον αδελφό τους.

Αυτούς, λοιπόν, τους «Πολύφημους» εξοντώνει κάποιος δραστήριος, έξυπνος και μεθοδικός, που, όμως, δεν είναι πασίγνωστος ούτε διάσημος (πολύφημος). Είναι ο «ΚΑΝΕΝΑΣ».
Ο «ΚΑΝΕΝΑΣ», λοιπόν, ποτίζει τον Πολύφημο με ό,τι λαχταρά η ψυχή του - με κρασί (ηδονές), με τραγούδια (διασκέδαση) και με παραμύθια (ψέματα). Όλα αυτά, όμως, τον ναρκώνουν. Και ακολουθεί η τύφλωσή του, που τον καθιστά άχρηστο και ανήμπορο. Το χειρότερο, πάντως, είναι ότι δεν ξέρει ποιος του προκάλεσε την τύφλωση. Ακόμα κι όταν ρωτά τον Οδυσσέα, η απάντηση είναι.....ΚΑΝΕΝΑΣ!! Στο τέλος, φεύγοντας ο Οδυσσέας (δηλ. ο ΚΑΝΕΝΑΣ) παίρνει μαζί του και όλα τα αγαθά του ΠΟΛΥΦΗΜΟΥ.

Αυτό το φαινόμενο συναντάμε και σήμερα. Πόσες φορές έχουμε πει ή ακούσει τις φράσεις: «Από το ΠΟΥΘΕΝΑ καταστράφηκα» ή «Έχασα τα πάντα από το ΤΙΠΟΤΑ;» Δηλαδή, εμφανίσθηκε ο «ΚΑΝΕΝΑΣ» ή το «ΠΟΥΘΕΝΑ» ή το «ΤΙΠΟΤΑ» και μου πήρε ό,τι είχα και δεν είχα.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ «ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ» ;
Είναι πια καιρός να αντιδράσουμε στον «ΚΑΝΕΝΑ», στο «ΠΟΥΘΕΝΑ» και στο «ΤΙΠΟΤΑ» για τη μοίρα αυτού του τόπου και για το μέλλον των παιδιών μας.
Η δύναμη που έχουμε ως καταναλωτές, ψηφοφόροι και πολίτες είναι τεράστια. Αρκεί να είμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ και ΟΧΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, που απλά αναθέτουν τη σωτηρία τους σε κάποιον ηγέτη αρχηγικού κόμματος όποτε έχουμε εκλογές.
Η Ελλάδα θα προοδεύσει και θα αναπτυχθεί, όταν οι διαδικασίες επιλογής στα κοινά απαλλαγούν από τις κομματικές σκοπιμότητες και τα κομματικά και προσωπικά συμφέροντα.

Και όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα.

ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ,ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

* Ο Γιώργος Αναλυτής είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ



http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!