Επιτελους, ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια που νομιζουν οτι κυβερνουν, πρεπει να λογοδοτησουν για ο,τι εχουν κανει μεχρι τωρα, γιατι απτη μια ο νομος θαχει χασει τελειως το νοημα του, και απτην άλλη θα συνεχισουμε να ζουμε μεσα στο φοβο και την ανασφαλεια.!! Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

«Ουαί κι αλοίμονο» για τους αγρότες!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες, ότι ο προεξάρχων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης, προσέφερε «πλήρη στήριξη στους χειρισμούς της Τράπεζας Πειραιώς» -κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Μ. Σάλλα- τότε... «ουαί κι αλοίμονό» μας!
Κυρίως για τους μικρομεσαίους αγρότες, καθ’ ότι είναι πασίγνωστη πλέον η βασική προτεραιότητα του εν λόγω τραπεζικού ομίλου για την «τόνωση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας στον αγροτικό τομέα». Και ως βασική «δράση» προς αυτή την κατεύθυνση έχει επιλεγεί η... περιβόητη «συμβολαιακή γεωργία». Ένα μοντέλο αγροτικής... «ανάπτυξης» που δεσμεύει προκαταβολικά όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν τα αγροτικά νοικοκυριά, το σύνολο του παραγόμενου προϊόντος, ενώ επιβάλει εκ των προτέρων τον τρόπο και το είδος της καλλιέργειας, όπως επίσης και τα σημεία πώλησης! Επί της ουσίας, πρόκειται για μια επιλογή που το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι η δουλοποίηση του αγροτικού κόσμου! Προοπτική που ενισχύεται εξαιτίας της έκθεσης χιλιάδων αγροτών απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς, λόγω των καλλιεργητικών δανείων, που αδυνατούν να εξοφλήσουν υπό τις παρούσες συνθήκες.
Το Ε.ΠΑ.Μ. έχει τονίσει κατά το παρελθόν, ότι για να αποφευχθεί το ξεκλήρισμα της ελληνικής αγροτιάς επιβάλλεται η άμεση διαγραφή των αγροτικών χρεών -κυρίως των μικρομεσαίων αγροτών- και η ειδική προστασία της καλλιεργήσιμης γης, έτσι ώστε να μην υποθηκεύεται από τις τράπεζες και μετατρέπεται σε εμπορεύσιμο είδος. Τα καλλιεργητικά, ή αγροτικά δάνεια, πρέπει να δίνονται χωρίς κανένα είδος προσημειώσεων, εμπορικών επιτοκίων και άλλων τραπεζικών επιβαρύνσεων.
Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 04/02/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!