Επιτελους, ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια που νομιζουν οτι κυβερνουν, πρεπει να λογοδοτησουν για ο,τι εχουν κανει μεχρι τωρα, γιατι απτη μια ο νομος θαχει χασει τελειως το νοημα του, και απτην άλλη θα συνεχισουμε να ζουμε μεσα στο φοβο και την ανασφαλεια.!! Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΜΑΣ , ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ;

creatività
Περίσσεψε η αγυρτεία ,η καταισχύνη, η ντροπή, η υποκρισία ! Φούσκες αποδεικνύονται τα λόγια, η «δημοκρατία», το χρέος, το ευρώ τους, οι «αγορές» – που παραφουσκώνουν επικίνδυνα, μυρίζοντας μπαρούτι!
-Και το άλλο-όλον ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! Περί άλλων τυρβάζει- όπως πάντα- και κατασπαράζει συνειδήσεις με «αριστερό» προσωπείο κι ως κακόγουστη φούσκα σοσιαληστρική ετοιμάζεται να «κυβερνήσει» μια χώρα, που ήδη την παρέδωσε με τις πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ! Εμείς τι ακριβώς κάνουμε; Περιμένουμε να σωθούμε από το καθεστώς της φρίκης, που μας έφερε εδώ ; Αποφεύγουμε να πονέσουμε, να ματώσουμε ,να αγωνιστούμε για εμάς και αφήνουμε ως «χώρο» τη χώρα μας να παραδίδεται από τους τυχοδιώκτες της «πολιτικής»; Ακόμα δεν κατανοήσαμε ότι ΟΛΟ το «πολιτικό σύστημα» πάσχει δομικά, βρωμά και ζέχνει θάνατο; Αν ακόμα περιμένουμε τη σωτηρία μέσα από αυτό ,ή πολύ τυφλοί είμαστε ή δειλοί κι ανεύθυνοι! Ναι, πολλοί είναι απελπισμένοι και το στήριξαν με την ψήφο τους, αλλά είναι κι έτοιμοι –με τα πρώτα σημάδια της προδοσίας-να γίνουν οι πιο φανατικοί πολέμιοί του!


Θα μιλήσω όμως και για νίκες «ελευθερίας» πέρα από τον πανικό και τη σύγχυση, που σκεπάζει το θολό τοπίο! Υπάρχουν ανάμεσά μας πολλοί που πασχίζουν σε διάφορα μετερίζια να ανατρέψουν το εγ-κατεστημένο χρόνια καθεστώς της σήψης και της υποτέλειας ! Υπάρχουν πολλοί που δεν αντέχουν αυτό το μολυσμένο αέρα πια να αναπνέουν και γίνονται πολίτες πραγματικοί, αναλαμβάνοντας συλλογική δράση κι ευθύνες, παίρνοντας τη ζωή και τη χώρα στα χέρια τους! Μήπως χρειάζονται «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων», για να συντονίσουν και να διατρανώσουν τον κοινό αγώνα για λευτεριά;
Αυτοί δε συχνάζουν στα κανάλια της σκοτοδίνης και της ντροπής! Πασχίζουν να κάνουν πράξη κάθε μέρα το δρόμο της ελπίδας, της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας!
Τι άλλο είναι ελευθερία από τη λύτρωση από ό,τι ψεύτικο, φτηνό, αναξιοπρεπές μας εμπότισε το σύστημα της βαρβαρότητας; Αρκετοί επιτέλους αμφιβάλλουμε για όλες τις «βεβαιότητές» μας, για τις πεποιθήσεις μας, τα θέλω και τα πρέπει και γκρεμίζουμε ό,τι σαθρό μέσα μας! Κι όταν αμφιβάλλουμε, ερωτάμε, υπάρχει ελπίδα να βρούμε την αλήθεια μας, να συναισθανθούμε το ποιοι είμαστε ,πού πάμε, να ενθυμηθούμε τον εαυτό μας, που χάσαμε στο λάθος «δρόμο» ,που το καθεστώς για χρόνια μας έδειξε ως το μόνο «ρεαλιστικό»! Κι όλα αυτά δεν είναι θεωρίες και κούφια λόγια, όπου κατά κόρον ξοδεύουμε τις δυνάμεις μας, για να κατανοήσουμε-ο καθείς με τον τρόπο του-τον κόσμο γύρω! Όλα αυτά είναι ο «δρόμος της καρδιάς» του καθενός μας –κι όλων μαζί-που μόνο αυτός μπορεί να μας βγάλει από τη μαύρη φυλακή του ψεύτικού «εγώ», όπου μας ρίξανε για να μας στερήσουν την ίδια τη ζωή και την ελευθερία! Αυτός είναι ο δρόμος που η ίδια η ιστορία μας καλεί να αναζητήσουμε και να λυτρωθούμε, αλλά και το νέο κοσμοείδωλο της φυσικής επιστήμης-κι όχι μόνο- υπαγορεύει! Είμαστε ήδη στο κατώφλι μιας νέας εποχής, όπου η γνώση, η επίγνωση, η αμοιβαιότητα, η φιλότητα είναι γεγονός!
Η ελευθερία όμως βιώνεται μέσα από την ενότητα, κι όχι μέσα από τη διάσπαση, το διαχωρισμό και το μίσος! Ελευθερία είναι η έλευση του έρωτος(ελεύθω και έρως, έρωτ-ος(ερωτ-άω ,-ώ, ερώτηση),η ενέργεια εκείνη, που μέσω της ερώτησης, της αμφιβολίας
αποκαλύπτει την ψυχή(μύθος του έρωτος και της ψυχής)που μέσα από δοκιμασίες γνωρίζει τον εαυτό της, ενθυμούμενη την α-λήθεια της. Η επίγνωση αυτή είναι λυτρωτική και φυσικά επισυμβαίνει μέσα από την ενότητα των εσωτερικών αντιθέσεων, τη σύνθεση και την υπέρβαση των κοινωνικών συμβάσεων-ορίων, των ιδεολογημάτων ,των φόβων, των εσωτερικών συγκρούσεων ! Η ίδια η σκληρή πραγματικότητα λοιπόν μας αναγκάζει να υπερβούμε ό,τι ψεύτικο, φτηνό, ευτελές, και κυρίως την περίσσια υποκρισία, που ως συλλογική παράκρουση μας καταδυναστεύει. Μας αναγκάζει να «κάψουμε» τον παλιό μας εαυτό και να αναγεννηθούμε! Δεν υπάρχει ο φόβος-που είναι δημιούργημα του νου-ούτε οι αυταπάτες, που κάποτε τελειώνουν! Υπάρχουμε εμείς στο τώρα, που καίει και σαρώνει τις ζωές μας, εξαιτίας της φαυλότητας και της σαπίλας, που διατρέχει όλο το καθεστώς της υποτέλειας! Είναι δυνατόν να δεχτούμε την υποτέλεια και την αναξιοπρέπεια ως μοίρα;
Η επανάσταση(από το επανίσταμαι, ξαναστέκομαι-με άλλη ματιά-στα πράγματα)έχει ήδη γίνει από μια κρίσιμη μάζα, ικανή να επηρεάσει θετικά και τους άλλους! Επαναστατική πολιτική πράξη είναι η άλλη «λογική» ,η νέα «ματιά», ο επανακαθορισμός των εννοιών, των κανόνων δικαίου. Η νέα συνείδηση ήδη κυοφορείται στην κοινωνία μας-κι ας μην είναι ορατή- για να φέρει τη μεγάλη τη νίκη του Ελληνισμού, που αντιπροσωπεύει το φως!
Πολιτικά αυτή μπορεί να εκφραστεί με ένα νέο δίκαιο, που θα διαμορφωθεί πρωτογενώς από εμάς τους ίδιους, το λαό, και θα εκφραστεί με νέο Σύνταγμα και επανίδρυση της πραγματικής δημοκρατίας ! Γρήγορα θα αποδειχτεί ότι ακόμα κι αν φοβόμαστε την ελευθερία και την υπέρβαση που οφείλουμε να κάνουμε ως άνθρωποι κι Έλληνες, ή τη θεωρούμε αδιανόητη, δε θα μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο για να επιβιώσουμε!
Τίποτε άλλο δε μας σώζει από το να ενώσουμε δυνάμεις ,κρατώντας ό,τι μας ενώνει στον κοινό μας σκοπό ,που είναι η σωτηρία της ζωής μας, των παιδιών μας και της χώρας!
Τα σημάδια είναι θετικά, γιατί δεν καταφέρνουν να μας βάλουν να σφαχτούμε-που πολύ θα το ήθελαν, για να μας λεηλατήσουν ανενόχλητοι και να σωθούν οι ίδιοι! Κανένας μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών! Κρατάμε το μέτωπό μας ως λαός –παρά τις στρεβλώσεις- ενωμένο, κι αυτό είναι ο άθλος μας ! Δε γίνεται τυχαία αυτό, αλλά το συλλογικό μας ασυνείδητο γνωρίζει ότι δε γίνεται αλλιώς να επιβιώσουμε κι ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, που το φως ξεσκεπάζει τη γύμνια ή την ψευτιά του καθενός!
Η χαρά, η περηφάνια της νίκης είναι απροσμέτρητη ,όταν μοιράζεται-μια τέτοια ήταν κι η χθεσινή! Τώρα μπορούμε να πάμε σε άλλες πιο μεγάλες, αδιανόητες χαρές-όπως αυτή της λευτεριάς μας και της ιστορικής δικαίωσης των αγώνων και του αίματος του λαού μας… Φτάνει πρώτα μέσα μας να ελευθερωθούμε και να κάνουμε ο καθένας την κάθαρση, που μας πρέπει ως άνθρωποι και Έλληνες … με υπομονή, καλοσύνη κι εμπιστοσύνη σε εμάς!

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!
Έλλη Διαμαντοπούλου, μέλος του ενιαίου παλλαικού μετώπου(Ε.Πα.Μ)

triklopodia.gr

1 σχόλιο:

  1. ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΜΑΣ , ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ;

    ...οταν αρχισει να καταλαβαινει ο ελληνας οτι δεν θαρθει κανεις να τον σωσει, παρα μονος του θα σωσει τον εαυτον του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!