Επιτελους, ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια που νομιζουν οτι κυβερνουν, πρεπει να λογοδοτησουν για ο,τι εχουν κανει μεχρι τωρα, γιατι απτη μια ο νομος θαχει χασει τελειως το νοημα του, και απτην άλλη θα συνεχισουμε να ζουμε μεσα στο φοβο και την ανασφαλεια.!! Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ο Προϋπολογισμός της….ευτυχίας και της ανάπτυξης!

Του Δημήτρη Κυπριώτη*

Τόσο πριν όσο και μετά την κατάθεση και τη ψήφιση του φετινού προϋπολογισμού, η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης...

δεν έχει σταματήσει καθόλου από το να επαναλαμβάνει ότι αυτός ο προϋπολογισμός οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την κρίση!...
Και αυτά δεν είναι μόνο μύχιες σκέψεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών και των λοιπών, κατ΄ ευφημισμό, υπουργών της κυβέρνησης, αλλά είναι και λόγια θριάμβου που έχουν αρχίσει να τα πιστεύουν όλοι μαζί και να θεωρούν ότι έχουν πετύχει ένα θαύμα. Τόσο ευτυχείς είναι!

Μάλιστα, ακούγαμε πριν από λίγες ημέρες τον πρωθυπουργό να τονίζει στην ομιλία του στη Βουλή, πόσο υπέροχα πάνε τα πράγματα και πόσο μεγάλη σημασία έχει το λεγόμενο και «πρωτογενές» πλεόνασμά τους και δεν πιστεύαμε πως μπορεί αυτός ο άνθρωπος να λέει τόσα ψέματα, ενώ γνωρίζει την πραγματική κατάσταση της ρευστότητας που επικρατεί και αυτής των δημόσιων ταμείων και να συνεχίζει να προσποιείται με τον τρόπο αυτό!
Προφανώς βέβαια για τους εταίρους και δανειστές μας, κάποια πράγματα πάνε καλά, όταν μάλιστα είναι και επικερδή για τις χώρες τους. Όμως για όλους τους άλλους που είναι και οι περισσότεροι, υπάρχει και η ΕΛΣΤΑΤ,που ανακοίνωσε τους ψυχρούς και αμείλικτους αριθμούς, που με βάσει αυτούς, μάθαμε ότι το 2012, 2.535.700 πολίτες της Ελλάδας, αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της φτώχειας!

Βέβαια αυτός ο αριθμός των ανθρώπων, που βρίσκονται «αγκαλιά» με τη φτώχεια, δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τους στόχους τόσο των δανειστών όσο και της συγκυβέρνησης, αφού ο κοινός και κυριότερος στόχος τους, είναι η εξυπηρέτηση του χρέους και όχι η καταπολέμηση της φτώχειας!

Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, ενώ 2.535.700 άνθρωποι απορρίπτονται στον Καιάδα, το 64% των ετήσιων συνολικών δαπανών του προϋπολογισμού του 2014, είναι εγγεγραμμένος να πάει στην εξυπηρέτηση των δανείων! Για αυτούς λοιπόν τα πράγματα πάνε μια χαρά!

Ακόμη καλλίτερα όμως, πηγαίνουν γι΄ αυτούς που περιμένουν να εισπράξουν από τη μαζική εκποίηση των πάντων! Αυτοί όλοι, έχουν να λαμβάνουν:
Από τους πλειστηριασμούς, από την υπερφορολόγηση των γνωστών υποζυγίων και όλων των λοιπών κορόιδων, από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, από τα κέρδη που ήδη έχουν εξασφαλίσει, τόσο από τους μισθούς «ελεημοσύνης» που καταβάλλουν όσο και από τη μετατροπή του εργασιακού περιβάλλοντος σε δουλοκτητικό και ακόμη, από τις στρατιές ανέργων που έχουν δημιουργήσει…….και έτσι, τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος των……προς φορολόγηση. Προς το παρόν βέβαια φαίνεται ότι, τον αέρα που αναπνέουμε τον γλιτώνουμε.

Έτσι λοιπόν όλα αυτά τα ωραία που βιώνει η ελληνική κοινωνία, δεν αποτυπώνονται στα χαρτιά των δανειστών. Αυτοί και οι υπάλληλοί τους στην κυβέρνηση, μετρούν ξερά τους οικονομικούς δείκτες, τους αριθμούς, το πλεόνασμα και το χρήμα που πρέπει να κατευθυνθεί στα τοκογλυφικά σεντούκια τους και αυτά αποτυπώνουν.

Έτσι λοιπόν για τους τοκογλύφους, επιτυχημένο θα είναι κάθε εφαρμοζόμενο πρόγραμμα, όταν αυτό θα αποφέρει χρήμα, ενώ οι πολιτικοί που θα υλοποιούν τα προγράμματα αυτά, θα παραμυθιάζουν τον κόσμο για πλεονάσματα που θα επιστραφούν στους αδικημένους, για το φως που εκείνοι βλέπουν και όλοι οι άλλοι δεν βλέπουν στο βάθος του τούνελ, για την τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας που όλο ξεκινάει και όλο στάσιμη παραμένει, για την έξοδο στις αγορές από τα μέσα του κάθε επόμενου χρόνου και για πολλά άλλα…

Όμως όλα αυτά μπορεί να λέγονται από τους πολιτικούς αυτούς και να μην τρέχει τίποτα και να μιλανε για 6 συνεχή χρόνια τώρα, για τον καλλίτερο προϋπολογισμό που έχουν καταθέσει, όμως ένα στοιχείο, έναν αριθμό σήμερα, δεν μπορούν να τον παρερμηνεύσουν: 2.535.700, που αντιπροσωπεύει τα άνθρωποθύματα που δημιούργησε η άγρια, η βάναυση, η εθελόδουλη πολιτική τους.


Είναι οι άνθρωποι που πεθαίνουν καθημερινά στο υγιές ελληνικό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που δημιούργησαν οι προϋπολογισμοί της …ευτυχίας και της ανάπτυξης!

 
 *Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ

dimtris-kypriotis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!